Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Νομιμοποιούσαν παράνομα κέρδη μέσω δελτίων του ΟΠΑΠ


Κύκλωμα το οποίο διέπραττε απάτες και υπεξαιρέσεις μεγάλης αξίας και νομιμοποιούσε έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες εξαρθρώθηκε σήμερα από την Ασφάλεια Αττικής. Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί υπήκοοι, ενώ αναζητούνται ακόμη 11 συνεργοί τους, Έλληνες και....




Αλβανοί. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, τα μέλη του κυκλωματος δρούσαν από το 2006 και διέπρατταν πλαστογραφίες, απάτες, υπεξαιρέσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα με την μέθοδο της αγοράς βεβαιώσεων κερδών του ΟΠΑΠ.

Μόνο το 2007 είχαν αγοράσει 380 δελτία του ΟΠΑΠ, αξίας 253.000 ευρώ.

Η σπείρα έφτιαχνε πλαστές ταυτότητες, αλλά υπαρκτών προσώπων, στα οποία έβαζαν φωτογραφίες μελών της οργάνωσης, που είχαν το ρόλο να εμφανίζονται σε τράπεζες, εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων και κινητής τηλεφωνίας και καταθέτοντας και άλλα πλαστά δικαιολογητικά, πετύχαιναν την εκταμίευση δανείων, την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και την ενεργοποίηση συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας.

Τα πολυτελή αυτοκίνητα που αποκτούσαν με αυτόν τον τρόπο τα διοχέτευαν οδικώς μέσω Βουλγαρίας και Σκοπίων, στην αγορά της Αλβανίας, όπου πωλούνταν σε Αλβανούς και στη συνέχεια ταξινομούνταν με αλβανικές πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας.

Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε από τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλωματος υπερβαίνει το ποσό των 450.000.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα παράνομα έσοδα του 40χρονου συλληφθέντα που φέρεται ως αρχηγός της οργάνωσης, τα νομιμοποίησε με τη 28χρονη επίσης συλληφθείσα σύζυγο του, με την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας.

Η 28χρονη νομιμοποιούσε τα παράνομα έσοδα, καθώς διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα και υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις από το 2001. Για να προσδώσει νομιμοφάνεια στην πηγή του εισοδήματος εμφάνισε βεβαιώσεις κερδών του ΟΠΑΠ για τα έτη 2006, 2007 και 2009 συνολικού ποσού των 253.000 ευρώ.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους κατηγορούμενους, κατά περίπτωση, αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ΄ εξακολούθηση, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεσης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, πλαστογραφίας μετά χρήσεως, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...