Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


«Χώροι προένταξης» τοξικομανών σε προγράμματα αποτοξίνωσης δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά... σημεία της πόλης.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι δεν είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), θα μπορούν να φιλοξενούνται προσωρινά σε ειδικούς χώρους. Εκεί θα μπορούν, χωρίς να γυρνούν, ανθρώπινα ράκη, στους δρόμους της πρωτεύουσας, να εξασφαλίζουν τη διατροφή τους και να κάνουν χρήση ουσιών, μέχρι να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα.

Εμφανώς απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσιάζει η πρωτεύουσα σήμερα εμφανίστηκε ο κ. Καμίνης. «Είμαστε σε απόγνωση. Η κατάσταση με τα ναρκωτικά είναι οριακή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «όπου υπάρχει ερήμωση, επέρχεται γκετοποίηση».
Αναφερόμενος παράλληλα στα νέα προβλήματα που φέρνει η οικονομική κρίση είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 200 μαθητές με προβλήματα σίτισης, τη σίτιση των οποίων έχει αναλάβει το δημοτικό βρεφοκομείο.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κυρία Μένη Μαλλιώρη, ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία των μονάδων του Οργανισμού στα Νοσοκομεία «Λαϊκό» και «Aγιοι Ανάργυροι», και σε περίπου 15 μέρες στα Νοσοκομεία «Αττικόν» και «Δρομοκαϊτειο».

Ο υπουργός Υγείας παρατήρησε ότι είναι ήδη σημαντική η μείωση της λίστας αναμονής για την ένταξη σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Στη Θεσσαλονίκη η αναμονή είναι πλέον μόλις 20 μέρες, ενώ στην Αθήνα έχει περιοριστεί στα πέντε, από τα επτάμισι χρόνια, με την προοπτική να μειωθεί δραστικά το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...