Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Χρ.Σταϊκούρας- Ι.Βρούτσης : “Οχι σε νέα μέτρα, οποιεσδήποτε προσαρμογές μόνο μετά από Εκλογές!”




"..οποιαδήποτε νέα προσαρμογή απαιτηθεί στο μέλλον θα πρέπει να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. ..
netakias.wordpress.com
Τα κοράκια της διαπλοκής που διόρισαν τον λακέ Πρωθυπουργό, προσπαθούν με κάθε τρόπο, ακόμη και με πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας, να κρατήσουν την εξουσία τους μέχρι τέλος.
Τα δις είναι πολλά, οι μπετονιέρες, οι φυλλάδες και τα φρουτάκια τους κι οι λοιπές
“αγαθοέργιες” έχουν βάλει μπρός να εξαερώσουν (στην Ελβετία) και το τελευταίο cent που θα έρθει στην Ελλάδα.
EΣΠΑ, ΠΔΕ, PSI, EFSF και πάνω τούρλα, μείωση μισθών εμείς, αύξηση κερδών αυτοί.
Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ.κ. ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΑΙ Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
«Οι αποκλίσεις στους στόχους του Προϋπολογισμού διατηρούνται, παρά τις πρόσθετες έκτακτες εισφορές και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που επιβλήθηκαν από τον κ. Βενιζέλο τους 3 τελευταίους μήνες.

Αποκλίσεις που καθιστούν εξαιρετικά επισφαλή ακόμη και την τελευταία, πρόσφατη, αναθεωρημένη πρόβλεψη για μείωση του ελλείμματος στο 9% του ΑΕΠ το 2011.

Αποδεικνύεται έτσι ότι συγκεκριμένες πολιτικές -οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει, είτε λόγω έμπνευσης, είτε λόγω ανεπάρκειας της προηγούμενης Κυβέρνησης Παπανδρέου- πρέπει να τροποποιηθούν. Και να εμπλουτισθούν με πολιτικές που θα αντιστρέψουν την πτωτική πορεία της Οικονομίας, θα βελτιώσουν τη λειτουργία της πραγματικής Οικονομίας και θα της προσδώσουν δυναμική μεγέθυνσης.
Συγκεκριμένα:
1ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά:
Το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού, δηλαδή το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού εκτός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι αυξημένο κατά 37% το ενδεκάμηνο του έτους.
Παρά τη μεγάλη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 5,1% το ενδεκάμηνο του 2011, έναντι βέβαια αναθεωρημένης πρόβλεψης για αύξηση κατά μόλις κατά 1,2%.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η πρόβλεψη ήταν για ετήσια μείωση κατά 3,9%.
2ον. Τα έσοδα καταρρέουν:
Τα αποτελέσματα του ενδεκαμήνου επιβεβαιώνουν ότι όλα τα δυσβάσταχτα μέτρα – και με τον τρόπο που αυτά επιβλήθηκαν – απέτυχαν παταγωδώς.
Δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την πορεία της οικονομίας. Αντίθετα την οδήγησαν σε πρωτοφανές αδιέξοδο.
Η υστέρηση των εσόδων συνεχίζεται, καθώς τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 3,1% το ενδεκάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 0,9%.
3ον. Οι δαπάνες διογκώνονται:
Οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 6,2% το ενδεκάμηνο έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 3,8%.
Μάλιστα, οι πρωτογενείς δαπάνες σημειώνουν αύξηση κατά 3,0% έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για μείωση κατά 0,7%.
4ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει:
Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι μειωμένες κατά 40,1% στο ενδεκάμηνο, έναντι πολλάκις αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για μείωση κατά 18,5%.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός στόχος ήταν οριακή ετήσια αύξηση των δαπανών κατά 0,6%.
Σε κάθε περίπτωση, θα αναμένουμε και την πορεία των 2 πρώτων μηνών του 2012, το αποτέλεσμα των οποίων, σε εθνικολογιστική βάση, ενσωματώνεται στο 2011, για να δούμε αν θα υπάρξει προσέγγιση έστω των νέων, αναθεωρημένων στόχων.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία έχει τονίσει ότι οποιαδήποτε νέα προσαρμογή απαιτηθεί στο μέλλον, εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της Κυβέρνησης Παπανδρέου, θα πρέπει να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Και θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων. Και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...