Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Καρατζαφέρης: Ζήτησε συμμετοχή Παπανδρέου, Σαμαρά στην κυβέρνηση


Οχι μόνο ανασχηματισμό, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο και λειτουργικό κυβερνητικό σχήμα, αλλά και συμμετοχή στην κυβέρνηση των κκ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά ζήτησε από τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, όπως....




αποκάλυψε σε συνομιλία που είχε με το «Το Βήμα». «Αλλο, διαφορετικό κυβερνητικό σχήμα και άλλο, διαφορετικό χρόνο εκλογών, απ΄ αυτόν που έχει ήδη συμφωνηθεί. Μία κυβέρνηση με 13 το πολύ υπουργούς και με δύο αντιπροέδρους τους κκ. Παπανδρέου και Σαμαρά στην κυβέρνηση, ώστε να συντονίζουν τους υπουργούς τους. Με 50 υπουργούς δεν γίνεται δουλειά», είπε ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος εμφανίζεται ενοχλημένος από τις ενδο- υπουργικές έριδες που το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει.

Επιπλέον, όπως αναφέρει, ζήτησε από τον κ. Παπαδήμο να υπάρξει νέα συνεννόηση με τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε να επαναπροσδιορισθεί επ΄ ακριβώς ο χρόνος των εκλογών, να δοθεί, δηλαδή συγκεκριμένη ημερομηνία: «εάν δεν συμβεί αυτό τότε από τον άλλο μήνα όλοι θα τρέχουμε για εκλογές».

Η τρόικα, το ταξί και το κόκκινο τριαντάφυλλο

«Θα μπαίνατε σήμερα σ΄ ένα ταξί;» ρώτησε τους «τροϊκανούς» που τον επισκέφθηκαν την Παρασκευή στο γραφείο του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης. Η απάντησή τους ήταν ένα ηχηρό όχι, προφανώς, γνωρίζοντας τι έχει συμβεί με τους ταξιτζήδες από το καλοκαίρι: «Σ΄ έναν μήνα όμως όταν θα ξανάρθετε, ο υπουργός του ΛΑΟΣ που μετέχει στην κυβέρνηση θα φέρει μία ρύθμιση και όχι μόνον θα μπαίνετε στα ελληνικά ταξί, αλλά οι ταξιτζήδες θα σας δίνουν και από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο». Μ΄ αυτόν τον τρόπο άρχισε η συζήτηση με την τρόικα που είχε ο κ. Καρατζαφέρης, ως αρχηγός κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, ζήτησε να υπάρξουν προγράμματα ώστε να μειωθεί η ανεργία, να μειωθεί ο ΦΠΑ από τα προϊόντα που παράγονται σε νησιά, να υπάρξει ενιαίο φορολογικό πλαίσιο, ένας φορέας για την Υγεία, ένας άλλος για τα δημόσια νοσοκομεία με ιδιώτη μάνατζερ, «όπως συμβαίνει», τους είπε, «στη Γερμανία» ενώ πρόσθεσε ότι «εάν συμβεί αυτό, θα εξοικονομηθούν περί τα 2 δισ. ευρώ τον χρόνο».

Με την τρόικα έγινε συζήτηση και για τον χρόνο των εκλογών και ο κ. Καρατζαφέρης τους ζήτησε να πεισθούν οι πάντες ώστε η ημερομηνία που ο κόσμος θα πάει στην κάλπη να είναι πιο μελλοντική ώστε να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Οι τροϊκανοί είπαν ότι θα ξανάρθουν τον Ιανουάριο για νέες διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...