Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Νυν απολύεις τον δούλο σου δέσποτα !

 Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
 
Η εφεδρεία πέθανε, ζήτω η ανεργία! Αφού δεν φεύγουν με το καλό, να φύγουν με το άγριο! Άντε, καλή πρόοδο, καλό απολυτήριο! Κι άμα τους απολύσετε όλους, τραβήξτε την πόρτα και κλείστε και τη χώρα να τελειώνουμε! Και όταν έρθουν οι εκλογές, βγείτε και ξαναυποσχεθείτε στον έναν  και στον άλλον, ότι θα  τους "χώσεις" κάπου … !
 Αυτά είναι τα εκπαιδευμένα σκυλιά του Παβλοφ,  οι Έλληνες ψηφοφόροι που εσείς τους μάθατε έτσι, να ζητάνε διορισμό στο δημόσιο, και να σας πάνε πεσκέσι  ψήφους! Και να βγαίνετε συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι, να κάνετε τις λαμογιές σας, να αρπάζετε τις μίζες σας, αλλά να μην σας κουνάει κανένας, αφού είχατε δεμένο το γάιδαρο σας με το λουκάνικο του διορισμού…  
 Βρίσκατε δε κάθε εποχή και άλλη ονομασία  για να περνάτε τα ρουσφέτια σας! Αορίστου χρόνου, με ειδική σύμβαση, αναπληρωτές, εκπαιδευόμενοι, ενοικιαζόμενοι, και όλες οι πονηρές εκφράσεις που βρίσκατε για να ξεγελάτε την πραγματικότητα  και τους "άλλους" σαν εμένα και πολλούς ακόμα που δεν είχαμε σκοπό να τριγυρνάμε σαν  τα χασαπόσκυλα στα πολιτικά γραφεία και να παρακαλάμε να μας πετάξουν κανένα παλιοκόκαλο! 
Διορίσατε, διορίσατε, φτιάξατε οργανισμούς μόνο και μόνο για να βολέψετε τα ρουσφέτια σας! Μάλιστα κάποιοι κρυφά ή φανερά καυχιόντουσαν ότι είχαν διορίσει όλη την περιφέρειά τους! Και τώρα που η χώρα έχει γίνει σαν την περιφέρεια του κορμιού τους, αρχίσανε να συζητάνε για απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να γίνει  σαν τον ιδιωτικό και χειρότερος!  Όταν έπρεπε η χώρα να φτιάξει κανένα έργο για να φανεί κάποια ανάπτυξη, εσείς φτιάχνατε με το σωρό ανάπηρους μαϊμούδες  και δίνατε συντάξεις!  Όταν έπρεπε  να ανοίξετε τα μάτια στους αγρότες να φτιάξετε μαζί νέες προοπτικές παραγωγής, εσείς τους δίνατε τη δυνατότητα  να ζυγίζουν βαμβάκια μαζί με πέτρες για να εισπράττουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις!  Όταν είχατε τη δυνατότητα και την άνεση να χρησιμοποιήστε στην εξουσία ανθρώπους που θα είχαν πέντε ιδέες και τρόπους να βελτιώσουν τη λειτουργία της χώρας, κουβαλούσατε όλα τα ψώνια της εξουσίας και όλους τους κουμπάρους για μια παρτούζα  με την εξουσία! 
Όταν το δημόσιο χρειαζότανε ειδικότητες  για την ανακούφιση του λαού, και  την προστασία του, όπως νοσηλευτές, αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς, εσείς προσλαμβάνατε φύλακες στα μουσεία και άλλες ξεκούραστες ειδικότητες για να εξυπηρετήσετε τα χωριά σας… 

 Αφού, λοιπόν, απολύσατε την εθνική μας οικονομία, την εργασία, την ασφάλεια της χώρας την ηρεμία του λαού και της ζωης μας όλης, τώρα ετοιμάζεστε να απολύστε κόσμο και δεν ξέρετε από που να αρχίστε!  Είναι απλό! Ξεκινήστε από τον εαυτό σας και όλους τους δικούς σας, τις οικογένειές σας που σίγουρα είναι πάνω από τα φιλέτα! Έτσι και τα φτωχαδάκια θα φύγουν κι αυτά φτωχότερα αλλά ίσως και λίγο ικανοποιημένα! 
Από το KAPISTRI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...