Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

O Βενιζέλος … κουράστηκε να σώζει την Ελλάδα


Ο υπουργός κουράστηκε. Να σώζει την Ελλάδα, να παίρνει μέτρα λιτότητας, να κάνει συνεντεύξεις κενολογίας. Το ακούσαμε κι αυτό από τον κ. Αντιπρόεδρο και τσάρος της Οικονομίας. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο οποίος είπε: «Λυπάμαι που θα σας το πω αλλά μου φαίνεστε καταβεβλημένος αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον έτσι σας ακούω εγώ» ο κ. Βενιζέλος τόνισε τα εξής απίθανα: «Πρέπει να σας πω ότι χαίρομαι γιατί είπατε ότι με βλέπετε καταβεβλημένο. Το θεωρώ αυτό πολύ ενθαρρυντικό, γιατί εγώ νιώθω εξουθενωμένος, δε νιώθω απλώς
καταβεβλημένος. Έχω αναλάβει στα μέσα Ιουνίου την ευθύνη αυτής της θέσης, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τι έχω να αντιμετωπίσω και πρέπει να σας πω ότι ανέλαβα αυτή την ευθύνη έχοντας πολύ συγκεκριμένες απόψεις για το τι έπρεπε να γίνει από τον Οκτώβριο του 2009, έως το Μάιο του 2010, οπότε και συνήφθη η πρώτη δανειακή σύμβαση και η χώρα εισήλθε στην εποχή του μνημονίου».
Λοιπόν ο κ. Βενιζέλος είναι καταβεβλημένος, ένα πτώμα. Είναι αυτό που λέμε ότι ίδρωσε τη φανέλα από το τρέξιμο για τη σωτηρία της πατρίδας. Νιώθει εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια του τελευταίου εξαμήνου. Λίγο το έχεις άλλωστε να ετοιμάσει το μεσοπρόθεσμο του καλοκαιριού, να αποφασιστεί το κούρεμα 21% τον Ιούλιο, μετά να πάνε όλοι διακοπές και να διαλυθεί το κράτος; Στη συνέχεια να έρθουν τον Σεπτέμβριο και να πουν ότι τα μέτρα δε φτάνουν και ο κ. Βενιζέλος να έρθει να μας σώσει με το πολυνομοσχέδιο; Κι από τότε να ανακοινώνει συνεχώς μέτρα με αποκορύφωμα το φιάσκο με το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ;
Να σοβαρευτούμε τώρα. Από που κουραστήκατε κ. Βενιζέλο; Από την προσπάθεια να αποτυγχάνετε σε όλους τους στόχους που έχετε θέσει; Έλεος πια με τους κουρασμένους. Και κάποιος άλλος είχε διαρρεύσει το 2009 ότι ήταν κουρασμένος και λίγους μήνες μετά έχασε με 11 μονάδες διαφορά.
Αλλά να έρχεται ο κ. Βενιζέλος και να μας δηλώνει εξουθενωμένος πάει πολύ. Τότε τι να πει ο κόσμος που στενάζει από τη φορολογική μπότα.

λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...