Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα


 



Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, έπειτα από ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα. Περίπου 1.500 τουρίστες και υπάλληλοι, σε ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο απομακρύνθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης.

Οι άνδρες της γαλλικής αστυνομίας συνεπικουρούμενοι από πυροτεχνουργούς έσπευσαν στον Πύργο του Άιφελ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες και να αναζητήσουν για ύποπτες συσκευές ή δέματα. Στο ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε λίγο μετά τις 21:00, τοπική ώρα, διατυπώθηκε η απειλή ότι θα πραγματοποιηθεί έκρηξη στις 21:30, τοπική ώρα, (22:30, ώρα Ελλάδος).

Για το λόγο αυτό η αστυνομία έστησε προληπτικά μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από τον Πύργο, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες αλλά και παριζιάνοι. Ομάδες πυροτεχνουργών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους εισέβαλαν στο κτήριο για αναζήτηση εκρηκτικών υλών, αλλά δεν βρήκαν τίποτα.

Το τηλεφώνημα ακόμη, φαίνεται να έγινε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη Βαλ ντε Μαρν, ένα παριζιάνικο προάστιο, από έναν τηλεφωνικό θάλαμο στην ίδια περιοχή.

Οι απειλές για βομβιστικές επιθέσεις σε γνωστά μνημεία και τόπους δημόσιων συναθροίσεων είναι συχνές στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά όλες αυτές οι περιπτώσεις «αντιμετωπίζονται σοβαρά», είπε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως σε ανάλογο περιστατικό το 2011, περίπου 4.000 άτομα αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τον Πύργο του Άιφελ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...