Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Βρούτσης: «Εως τις 10 Απριλίου η ταυτοποίηση των συντάξεων των ασφαλισμένων»...

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης Αριθμών Φορολογικού Μητρώου και Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, (ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) στις συντάξεις των ασφαλισμένων τους, το αργότερο έως τις 10 Απριλίου ζήτησε από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Το...

θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο, υπό τον κ. Βρούτση και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Κοκκόρη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικητές όλων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να μικρύνουν ακόμα περισσότερο οι πρόσφατες αποκλίσεις, οι οποίες -σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ- έως τις 10 Μαρτίου ήταν: 3,81% του συνόλου των συντάξεων χωρίς ΑΜΚΑ, δηλαδή 176.364 συντάξεις, και 3,46% του συνόλου των συντάξεων χωρίς ΑΦΜ, δηλαδή 152.311 συντάξεις, καθώς και 15.882 συντάξεις που δεν έχουν ταυτόχρονα ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ.

Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του υπουργού Εργασίας, από τις 29 Μαρτίου αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης για όσους δεν διαθέτουν ταυτοχρόνως ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και από τις 29 Απριλίου αναστέλλεται η σύνταξη για όσους δεν διαθέτουν έναν από τους δυο αριθμούς.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, το κάθε Ταμείο ξεχωριστά να ειδοποιήσει εγκαίρως, πριν την καταληκτική ημερομηνία τους ασφαλισμένους του, στων οποίων τις συντάξεις δεν υπάρχει είτε το ΑΜΚΑ είτε το ΑΦΜ, ώστε να αποφευχθεί η προσωρινή αναστολή των συντάξεων.

«Μας χωρίζει μία πολύ μικρή απόσταση από το να αποκτήσει η χώρα μας ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα ελέγχου και ενημέρωσης του μητρώου των συντάξεων, ισοδύναμο με αυτά των πιο προηγμένων χωρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε επίσης ότι «η ευθύνη μεταβιβάζεται στις διοικήσεις των ταμείων, για να ταυτοποιήσουν όσες περισσότερες συντάξεις γίνεται μέχρι τις 10 Απριλίου, με στόχο να μηδενιστούν οι αποκλίσεις», ενώ διευκρίνισε ότι «η αναστάτωση που δημιουργείται με την αναστολή των συντάξεων στο τέλος Απριλίου θα είναι προσωρινή και τελευταία».

«Το όφελος, όμως, θα είναι μόνιμο για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...