Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ενώπιον του Εισαγγελέα σήμερα ο «πιστολέρο» με το χρυσό καλάσνικοφ στο λαιμό και όχι μόνο...

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 42χρονος πιστολέρο, ο οποίος συνελήφθη χθες στη Φορτέτσα. Δηλώνει "οπλολάγνος" μέχρι το κόκκαλο έχοντας μετατρέψει το οικογενειακό τζιπ σε πραγματικό οπλοστάσιο.

Ο 42χρονος που είναι μάγειρας στο επάγγελμα αλλά ασχολείται και με την κτηνοτροφία ισχυρίζεται ότι είναι μανιακός συλλέκτης όπλων, κάτι που κάνει εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή ακόμα που τα οικονομικά του ήταν ...ανθηρά.

Χαρακτηριστικό του πάθους του με τα όπλα είναι το γεγονός ότι κατά την σύλληψη του βρέθηκε να φοράει ένα μπλουζάκι στο οποίο αναγράφεται η λέξη glock (το πιστόλι) ενώ στο λαιμό του φοράει μία χρυσή καδένα με ένα χρυσό καλάσνικοφ.

«Αγκάθι» το κλεμμένο όπλο του ένστολου

Μεταξύ των όπλων που βρήκαν οι αστυνομικοί στο πορτ-παγκάζ και στα καθίσματα του αυτοκινήτου, βρέθηκε και ένα πιστόλι το οποίο είχε κλαπεί από το διαμέρισμα ενστόλου στην Αθήνα το 2004. Ο 42χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου ότι το είχε αγοράσει ως συλλεκτικό πριν από χρόνια στην Αθήνα και ότι ο «σύνδεσμος» του τον είχε διαβεβαιώσει ότι είναι εγγυημένο.

Στο ερώτημα γιατί βρέθηκαν όλα αυτά στο αυτοκίνητο, ο 42χρονος φέρεται να είπε ότι είχε φοβία μήπως και του τα κλέψουν από το σπίτι και έτσι κάθε νύχτα τα μετέφερε στο αυτοκίνητο και κάθε πρωί τα επέστρεφε στο σπίτι, αποδίδοντας την καθημερινή «μετακόμιση» στην τρέλα του για την συλλογή του.

Σε κάθε περίπτωση, ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου με μία δικογραφία που του αποδίδει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία όπλων με σκοπό την διάθεση τους σε οργανώσεις , αν και ο συνήγορος υπεράσπισης του, Γιώργος Κοκοσάλης, υποστηρίζει ότι ο αριθμός των όπλων, η ιστορική τους αξία και η τεχνική τους δυνατότητα, δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το συγκεκριμένο αδίκημα.

Μάλιστα επικαλείται περιπτώσεις που έχει χειριστεί και ο ίδιος στο παρελθόν στις οποίες οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν τελικά σε βαθμό πλημμελήμματος, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κατασχεθέντων όπλων και η αξία τους ήταν πολύ μεγαλύτερη, όπως αναφέρει.

Την ίδια ώρα, όπως έχει γράψει το Cretalive, οι αστυνομικές Αρχές «ξεσκονίζουν» το κινητό τηλέφωνο του 42χρονου αλλά και την ατζέντα του προκειμένου να εντοπίσουν τις επαφές και τις διασυνδέσεις του.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...