Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ο Σόιμπλε δεν πρότεινε το κούρεμα στην Κύπρο. Ούτε ο Ντράγκι ούτε ο Ανανστασιάδης. Ποιος το ήθελε τότε; H Γιαδικιάρογλου ή η Πετροβασίλη;


newego_LARGE_t_1101_54000335Δεν ήταν ιδέα των Γερμανών η επιβολή φόρου στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στις κυπριακές τράπεζες, επαναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τονίζει ότι το σχέδιο που επελέγη για την Κύπρο δεν αποτελεί πρότυπο για άλλες χώρες. Διαβεβαιώνει δε εκ νέου για την ασφάλεια των καταθέσεων, τόσο στη Γερμανία όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεν ήταν δική μας ιδέα να θιγούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, αλλά μια πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης. Θα ήθελα για ακόμα μία φορά να τονίσω ότι η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση που δεν είναι συγκρίσιμη με καμία άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην οικονομική εφημερίδα «Der Ηandelsblatt».
Χθες ο Ντράγκι είπε ότι στην πρόταση της ΕΚΤ πριν το Eurogroup δεν υπήρχε το κούρεμα καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, λέγοντας ότι δεν ήταν και τόσο έξυπνη ιδέα αυτό που τελικά αποφασίστηκε.

Τελικά, ποιος το πρότεινε;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...