Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ;

...ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ- ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ ;
Αναστάτωση έχει προκληθεί στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό ...
Τύπο ότι Γερμανός αστυνομικός πρόκειται να τοποθετηθεί, από αύριο, ως σύμβουλος στην υπηρεσία ασφαλείας του αεροδρομίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα flashnews.gr, η τοποθέτηση του Γερμανού αστυνομικού -ο οποίος θα μείνει μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου- έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και έντονη συζήτηση.

Σύμφωνα με τη διαταγή που έφτασε στην τοπική ΕΛ.ΑΣ., ο Γερμανός αστυνομικός θα έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και έχει χαρακτηριστεί ως ''σύνδεσμος''.

Δεν θα φοράει στολή, ενώ δεν θα οπλοφορεί και για οποιαδήποτε ενέργειά του πρέπει να ενημερώνει το διοικητή του Α.Τ. Αερολιμένα. Από την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, το θέμα υποβαθμίζεται, τουλάχιστον όσον αφορά στον επίσημο τρόπο, καθώς υπάρχουν ενστάσεις και προβληματισμός.

Εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου με δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνιζαν : ''Το ίδιο έχει γίνει και στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η τοποθέτηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών, ενώ ο ρόλος του Γερμανού αξιωματικού θα είναι συμβουλευτικός, τίποτα παραπάνω".

Σίγουρα η τοποθέτηση αυτή, ανοίγει μεγάλη συζήτηση, λόγω και της χρονικής συγκυρίας και του κλίματος που υπάρχει σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο για τους Γερμανούς και το ρόλο τους στον υφεσιακό κύκλο που έχει περιέλθει η Ευρώπη.

Είναι πάντως γεγονός ότι αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγγείλει στο παρελθόν αρκετοί πολίτες σε άλλα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας, με μυστικούς αστυνομικούς ξένων χωρών, που επέβλεπαν και παρακολουθούσαν τους τουρίστες που θεωρούσαν ύποπτους για ζητήματα τρομοκρατίας και όχι μόνο.

Το γεγονός ότι τοποθετείται σε ένα σημείο, από το οποίο περνούν κάθε καλοκαίρι εκατομμύρια επισκέπτες και Γερμανοί τουρίστες, προκαλεί ερωτήματα για το αν όντως οι αρμοδιότητές του θα είναι τόσο περιορισμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...