Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

O ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ "ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου
(από το : anatrtopi2020.gr)
Τις τελευταίες ημέρες καλλιεργείται η εντύπωση -από επιχειρημαιτκούς κύκλους του τουρισμού αλλά και από στελέχη της κυβέρνησης- ότι το αντιγερμανικό κλίμα στην Ελλάδα έχει προκαλέσει μείωση στον αριθμό των κρατήσεων των γερμανών επισκεπτών, σε σύγκριση με τα...
στοιχεία της ίδιας περιόδου του 2011.
Την αντίληψη αυτή αναπαράγουν, εσχάτως, και συγκεκριμένα δημοσιογραφικά κέντρα, τα ίδια που πρωταγωνιστούν στη φιλομνημονιακή πολιτική και στις παραινέσεις για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Ακόμα και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου που βρέθηκε, προ ημερών, στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, άφησε να εννοηθεί πως "αυτό το κλίμα κάνει κακό στον τουρισμό".
Πρόκειται για ακόμα μία έκρηξη εσωστρέφειας και υποταγής...
Διότι, ακόμα και οι αφελέστεροι γνωρίζουν πως εκείνο που έχει θρυμματίσει την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία είναι τα εξαμβλωματικά και προσβλητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου (Bild, Focus κ.ά) και οι, επί διετία, δηλώσεις της κας Μάρκελ, του Σόϊμπλε, του Ρέσλερ και άλλων κορυφαίων γερμανών αξιωματούχων και επιχειρηματιών ότι η Ελλάδα "είναι χώρα διεφθαρμένων και τεμπέληδων οι οποίοι απομυζούν τον ιδρώτα των γερμανών φορολογούμενων για να πίνουν ούζο στον ήλιο"...
Ακόμα και χθες η σοβαρή (;) Die Welt είχε εκτενή αναφορά στις δηλώσεις έλληνα στελέχους του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων που επισκέφθηκε την Τουρκία και φέρεται να έχει καλέσει τους Τούρκους να έρθουν να αγοράσουν...φθηνά, καθώς "πωλείται το 1/3 της ελληνικής γης".
Για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, βεβαίως, ορισμένα γερμανικά μέσα προβάλλουν τις αναφορές του...Τράγκα, ή κάποιες αντιγερμανικές εξάρσεις ακραίων κύκλων που, όμως, δεν εκπροσωπούν την πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτών.
Η κριτική των Ελλήνων αφορά την Μέρκελ και την παρέα της, όχι τον ανήσυχο Γερμανό στο Αννόβερο, ή τη Λειψία που "βομβαρδίζεται" από...πληροφορίες για μία Ελλάδα που ζει πλουσιοπάροχα από τον δικό του κόπο.
Όμως, η ελληνική κυβέρνηση που με περισσή υποτέλεια ασπάζεται την προπαγάνδα περί "αντιγερμανισμού", δεν αντιδρά -ούτε για την τιμή των όπλων- στα προκλητικά φαινόμενα κατασυκοφάντησης της χώρας.
Γιατί δεν ζητούν, παραδείγματος χάρη, από τη Siemens -με την οποία ...τα βρήκαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, χωρίς να έχουμε μάθει ποιοί πήραν τις μίζες- που ενδιαφέρεται να μας "εκπαιδεύσει" στην καταπολέμηση της διαφθοράς, να δαπανήσει μερικά εκατομμύρια από εκείνα των υπερτιμολογημένων έργων και προμηθειών για να ανατάξει την εικόνα της χώρας μας; Αφού μας ξανα-αγάπησαν και τους ξανα-αγαπήσαμε...

Υ.Γ. Ας καταστεί σαφές απ΄ όλους. Οι Έλληνες δεν τρέφουν καμμία αυταπάτη πως αντίπαλος είναι η Μέρκελ και η νεογερμανική επεκτατική και αποικιοκρατική στρατηγική. Αντίπαλοι δεν είναι ούτε ο Γκαίτε, ούτε η Μπαγιερν, ούτε ο γερμανός τουρίστας με τη λευκή κάλτσα και το πέδιλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...