Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Δήμος Χίου κατά Κυβέρνησης


Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία, το λιμάνι αλλά και το αεροδρόμιο του νησιού την ερχόμενη Πέμπτη, αφού...
σήμερα το μεσημέρι οριστικοποιήθηκε τελικά η μορφή των κινητοποιήσεων ενάντια στη συγχώνευση του Οίκου Ναύτου με τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο www.politischios.gr, ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, μετά τη συνάντηση με τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς αποφασίστηκε ότι η Πέμπτη είναι η πιο πρόσφορη ημέρα προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε 24ωρο λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες και τις πύλες εισόδου του νησιού, ως μέτρο πίεσης προς την κεντρική εξουσία για την ενδεχόμενη συγχώνευση Οίκου Ναύτου / ΝΑΤ με τον ΕΟΠΥΥ.

«Η Χίος δεν είναι σαν τα άλλα νησιά. Το 60% των κατοίκων της είναι ναυτικοί και αποτελεί παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε οτιδήποτε έχει σχέση με την υποβάθμιση της Ελληνικής Ναυτιλίας και κυρίως του ναυτικού κόσμου του νησιού. Την Πέμπτη θα στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια σε όσους σχεδιάζουν να καταργήσουν τα κεκτημένα δικαιώματα των ανθρώπων της θάλασσας. Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους φορείς, τα συνδικάτα και τις ενώσεις ναυτικών του νησιού ενώ απομένει και η συμμετοχή του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Χίου, προκειμένου να αποκλείσουν την είσοδο του λιμανιού», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ήδη ο δήμος μέσω του Συνταγματολόγου Ν. Αλεβιζάτου είναι έτοιμος να προσφυγεί εναντίον της απόφασης της κεντρικής διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...