Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Περισσότερα από 500 σπίτια «τσάκισε» ο σεισμός των 7,6 Ρίχτερ στο Μεξικό

Περισσότερα από 500 σπίτια «τσάκισε» ο σεισμός των 7,6 Ρίχτερ στο Μεξικό [βίντεο]


Περισσότερες από 500 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει σε πολλές πόλεις κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού των 7,6 βαθμών που έπληξε νωρίτερα το νοτιοδυτικό Μεξικό, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο.

«Περισσότερα από 500 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει», όμως «δεν έχουμε
καταγράψει θύματα» προς το παρόν στις πολιτείες Γκερέρο και Οαχάκα, δήλωσε ο κυβερνήτης Άνχελ Αγκουίρε στο τηλεοπτικό δίκτυο Milenio.
Ο Αγκουίρε πρόσθεσε ότι ελέγχονται τα δημόσια κτίρια και τα σχολεία, ενώ έχουν δημιουργηθεί καταφύγια στην πόλη Ομετέπεκ, που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, αλλά και στις γύρω περιοχές.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην πολιτεία Γκερέρο, 25 χιλιόμετρα από την πόλη Ομετέπεκ, κοντά στα σύνορα με την πολιτεία Οαχάκα.
Στο μεταξύ η Μαλία, η μεγαλύτερη κόρη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που κάνει διακοπές στην περιοχή είναι «σώα και ασφαλή», όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Μετά τον σημερινό σεισμό μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Μαλία Ομπάμα είναι σώα και ασφαλής και δεν βρέθηκε ποτέ σε κίνδυνο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κριστίνα Σάκε, διευθύντρια επικοινωνίας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα.
Η Σάκε ζήτησε επίσης από τα μέσα ενημέρωσης να εξακολουθήσουν να σέβονται την ιδιωτικότητα των δύο κορών του Ομπάμα όταν αυτές δεν συνοδεύουν τους γονείς τους. Εκτός από την Μαλία, 13 ετών, ο Ομπάμα έχει και μία μικρότερη κόρη, την Σάσα 10 ετών.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...