Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Οι… «μαϊμούδες» που κατασπάραξαν τα ταμεία του κράτους!


Κάθε μέρα και νέα σκάνδαλα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τα επιδόματα μαϊμού όπου επιτήδειοι με τη συμμετοχή γιατρών και πολιτικών, συστηματικά κατάκλεβαν επί δεκαετίες το κράτος, φτιάχνοντας στρατιές ευεργετημένων ....
ψηφοφόρων με κλεμμένα λεφτά.

Δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος με τους χιλιάδες «αετονύχηδες» που έβαζαν χέρι στα ταμεία του κράτους, με τους γιατρούς που έγραφαν αντί  αδράς αμοιβής, μαϊμού γνωματεύσεις για τα παίρνουν κάποιοι μέσω επιδομάτων που δεν δικαιούνταν. Βγαίνουν στη φόρα τα πολιτικά φαντάσματα που συντηρούσαν αυτό το σάπιο σύστημα  για πολιτικά οφέλη και για αύξηση της πολιτικής τους πελατείας.

Τα νησιά των τυφλών…

Κονταροχτυπιούνται ΧΙΟΣ και ΖΑΚΥΝΘΟΣ  για το ποιό νησί έχει τους πιο πολλούς τυφλούς... Επτακόσιους έχει η Ζάκυνθος, όπου από αυτούς στην απογραφή πήγαν μόνο 100 και από αυτούς πάλι μόνο οι 40 ήταν τυφλοί που δικαιούνταν επίδομα.
Στη Χίο τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, όπως καταγγέλλει πολιτευτής του νησιού. Ανάμεσα στους 1.200 που δήλωναν ότι είχαν χάσει την όρασή τους, υπήρχαν κάποιοι που πήγαιναν οδηγώντας στα χωράφια τους και μάλιστα δούλευαν κανονικότατα στις καλλιέργειές τους.

Το σουξέ των τυφλών συνεχίζεται και σε άλλους νομούς…

Στο Ηράκλειο  Κρήτης 1.200
Στη Φλώρινα 374
Στην Καβάλα 644

Χαρακτηριστική η περίπτωση που καταγγέλλει η περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Έφη Βασιλειάδου… «Τον είδα να τον φέρνει μια κυρία και αφού του εγκρίθηκε το επίδομα κατέβηκε και τον είδα από το παράθυρο να μπαίνει στο αυτοκίνητο στη θέση του οδηγού και να φεύγει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γίνε και εσύ «ανάπηρος»… μπορείς!

Ας ρίξουμε μια ματιά στον αναπηρικό χάρτη της χώρας.

Στις Σέρρες 400 άτομα παίρνουν επίδομα νεφροπαθών

Στη Θεσσαλονίκη έκαναν θραύση οι κωφάλαλοι όπως και σε Αχαΐα, Καρδίτσα και Εύβοια. Εκεί φαίνεται δεν έβρισκαν διαθέσιμο οφθαλμίατρο για να συμμετάσχει στην κομπίνα.

Στην Κεφαλονιά να δείτε τι γίνεται. Από τα συνολικά 683 επιδόματα που δίνονται στο νησί, τα 371 δίνονται για ακρωτηριασμό.

Στο μεγάλο κόλπο καταλήστευσης των ταμείων βρέθηκαν περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα μια ηλικιωμένη που έπαιρνε επί δεκαετίες 17 επιδόματα. Μια άλλη γυναίκα έπαιρνε 9 επιδόματα.

Και υπάρχει και ακόμα καλύτερο περιστατικό! Γυναίκα της οποίας πέθανε η μητέρα της από το Μάρτιο του 2006 (ξέχασε όπως είπε να τη δηλώσει όταν κλήθηκε να απολογηθεί), εισέπραττε το επίδομα τυφλότητας που έφτασε συνολικά στα 17.000 ευρώ.
Όλοι αυτοί έβλεπαν την Ελληνική ταινία «Έξω οι κλέφτες» και έσπαγαν πλάκα εις υγείαν του κορόιδου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...