Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Τουρκική εταιρεία-βιτρίνα της ΜΙΤ καταθέτει προτάσεις για αγορά ελληνικών λιμανιών!


Το έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν και αποδεικνύεται με όλο και μεγαλύτερη ευκρίνεια: Η Τουρκία δεν θα χρειαστεί να ρίξει "ούτε σφαίρα" για να πετύχει τις διεκδικήσεις της. Με την απειλή ότι θα χρησιμοποιήσει βία, με την φρενήρη ανάπτυξη της πολεμικής ...
βιομηχανίας της και τα χιλιάδες εξοπλιστικά προγράμμαά της θα εξαντλήσει την Ελλάδα και θα τα πάρει όλα άκοπα, χάρη βέβαια στην, μηδενικού πατριωτισμού, νοοτροπία της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Η τελευταία απόδειξη έρεχεται από την τουρκική Global Investments Holding, η οποία αποφάσισε να διεκδικήσει και να αγοράσει ... ελληνικά λιμάνια στα νησιά του Αιγαίου και στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και να επενδύσει στο χώρο της ενέργειας και των υποδομών όπως δήλωσε στο Reuters το μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Αντνάν Νας.

«Ως Global Investments Holding εξετάζουμε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και η προτεραιότητά μας θα είναι στα λιμάνια», σημείωσε

«Μπορούμε να ολοκληρώσουμε μόνοι μας τις επενδύσεις με κόστος κάτω του 1 δισ. δολαρίων και θα αναζητήσουμε εταίρους για επενδύσεις που κοστίζουν περισσότερο. Έχουμε την αμέριστη στήριξη του τουρκικού κράτους και των τραπεζών», πρόσθεσε.

Ο κ. Νας είπε επίσης ότι η εταιρία αξιολογεί τις εναλλακτικές της αναφορικά με επενδύσεις στην ενέργεια και τις υποδομές στην Ελλάδα.

Η Global έχει τρία λιμάνια στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου, καθώς και επενδύσεις στην ενέργεια, το real estate και τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Η εταιρεία έχει στενές σχέσεις με το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Τουρκίας, αφού ενοικιάζει εκτάσεις που ανήκουν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και εκμεταλλεύεται εγκαταστάσεις και εκτάσεις πυο ανήκουν στο τουρκικό ταμείο ενόπλων δυνάμεων. Έχει στενές σχεέσεις με την MIT, αφού στελέχη της τελευταίας μετά την συνταξιοδότησή τους εργάζονται στην Global.

Οι εχθροί σήμερα δεν κρατάνε όπλο, αλλά ευρώ και δολάριο. Θα επιτρέψουμε την άλωση της χώρας;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...