Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αναμένεται σύλληψη του διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα!


Στο αστυνομικό τμήμα αναμένεται να οδηγηθεί ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδας στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο μήνυσης για υπεξαίρεση που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος...
 Καλαμάτας!

Αιτία είναι το «κούρεμα» των χρημάτων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των δικηγόρων, το οποίο αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και του Ταμείου Αλληλοβοηθείας βρίσκεται έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος και αναμένει τις εξελίξεις.

Όπως τόνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, το Ταμείο έχει στην τράπεζα ένα μέρος των αποθεματικών του, ύψους 191.000 ευρώ περίπου. Ωστόσο σήμερα χρειάστηκε να γίνει μια ανάληψη 150.000 και η ενημέρωση από τον διευθυντή ήταν ότι τα αποθεματικά είναι μόλις 58.690 ευρώ!

Η επιχειρηματολογία του διευθυντή, όπως τόνισε ο κ. Μαργέλης, ήταν ότι το αποθεματικό μειώθηκε στο πλαίσιο του «κουρέματος» για το psi. Υπογράμμισε ωστόσο ότι πρόκειται για ένα γεγονός νομικά απαράδεκτο, δεδομένου ότι το όποιο «κούρεμα» αφορά αποκλειστικά και μόνο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου, Περικλής Ξηρογιάννης, τόνισε ότι τα χρήματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας προέρχονται από ίδιους πόρους των δικηγόρων και δεν νομιμοποιείται κανένας να τα πειράξει. Πρόσθεσε δε ότι από το συγκεκριμένο ταμείο καταβάλλονται εφ’ άπαξ, συντάξεις και διάφορες άλλες παροχές, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να διακοπούν γι’ αυτό και τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν.

Kalamatajournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...