Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ανυπομονούν να "τελειώσουν" με το ελληνικό χρέος οι εμπλεκόμενοι στα παζάρια...




Image
«Μέχρι την Παρασκευή θα τελειώνουμε» εκτιμά κυβερνητική πηγή, σχετικά με το παζάρι για το PSI στα ελληνικά ομόλογα, το οποίο διεξάγεται εκ παραλλήλου πλέον και με εκείνο για το νέο δάνειο προς τη χώρα μας, ενώ το βράδυ αναμένεται στην Αθήνα και ο «στρατηγός» του σχεδίου απομείωσης του ελληνικού χρέους, Τσαρλς Νταλάρα.
Αργά το μεσημέρι σήμερα ξεκινά ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια που ανακοίνωσε χθες πως στέλνει στην Αθήνα το IIF, για να ολοκληρώσουν τα νομικά και οικονομικοτεχνικά ζητήματα που απομένουν,
ώστε να αποκρυσταλλωθεί η τελική φόρμουλα που θα προταθεί για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών της, για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. 
 Το θέμα κυριάρχησε και στην δίωρη συνάντηση που είχε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την Τρόικα, όπου οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των επαφών που με εντατικό ρυθμό θα διεξαχθούν τις επόμενες μέρες τόσο για το PSI όσο και για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης γύρω από το νέο πρόγραμμα.
Στην πραγματικότητα διεξάγεται ένα διπλό παζάρι: στο Παρίσι μεταξύ τραπεζιτών και IIF για το PSI αφενός, και στην Αθήνα μεταξύ κυβέρνησης και της Τρόικας για τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Σήμερα θα συνεχιστούν στην Αθήνα σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις για τα νέα δάνεια με την Τρόικα. Μέχρι το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθούν και άλλες, ειδικότερες συναντήσεις για τα δημοσιονομικά, τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα διαρθρωτικά ζητήματα ανάμεσα στην τρόικα, την κυβέρνηση και τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...