Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Χρυσοχοίδης :"Δεν διάβασα το Μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις"! (upd)

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ!!!
Image( Ανανέωση 14:47) Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης  προσπάθησε να διασκεδάσει τις  άσχημες εντυπώσεις που δημιούργησε με την δήλωσή του ότι  "δεν ασχολήθηκα με το Μνημόνιο". Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναφέρει:
Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να επιβεβαιώσω τη στάση μου. Ναι,
επαναλαμβάνω ότι το μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα, όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης.
Αυτό δεν το δήλωσα ούτε το είπα με καμάρι. Πολύ περισσότερο δεν το λέω για να αποσείσω ευθύνες από πάνω μου. Ίσα-ίσα το αντίθετο. Το θεωρώ από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής μου διαδρομής.
Γιατί δεν εκτίμησα σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και απορροφήθηκα με το μερικό, το έργο μου σαν υπουργός, αντί να ασχοληθώ με το μείζον, την ευθύνη μου σαν μέλος της ηγεσίας της χώρας.
Το είπα για να τονίσω το πόσο όλοι μας χρειάζεται να αλλάξουμε. Είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον κάθε αρχηγό, πρωθυπουργό. Και στη Βουλή να ψηφίζουμε και στη διακυβέρνηση να συναινούμε. Αυτοί οι καιροί πέρασαν και το μοντέλο εξαντλήθηκε.
Χρειάζεται συλλογικότητα, ατομική ευθύνη και συνεισφορά. Οι βουλευτές αντέδρασαν στην πρόταση Πετσάλνικου και έσωσαν τη χώρα. Μακάρι να το είχα κάνει, μακάρι να το είχαμε κάνει και για το μνημόνιο.
Σε αυτές τις στιγμές ο τόπος χρειάζεται καθαρά λόγια και γενναία αυτοκριτική. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε ηγεσίες και θα βοηθήσουμε την πατρίδα. Λένε πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Τέτοιοι κανόνες σιωπής, η υποκρισία του πολιτικά ορθού, πρέπει να σπάσουν. Αυτοί οι κανόνες μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Είμαι αποφασισμένος να δώσω όλες τις δυνάμεις μου σ' αυτό".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Δεν διάβασα το Μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο».
Σε αυτή την... απίστευτη και απόδειξη πρωτοφανούς εθνικής μειοδοσίας, ομολογία προχώρησε το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Aνταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αλλά και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία -για άλλη μία φορά- για τον εγκληματικά επιπόλαιο και ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε στη χώρα μας το καταστροφικό Μνημόνιο από τους τότε κυβερνώντες.
Ο ίδιος δήλωσε εξάλλου ότι συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, τονίζοντας ακριβώς ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες ΠΑΝΙΚΟΥ γιατί υπήρχε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών. Έτσι η -θλιβερή αυτή- συμφωνία στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά!
«Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θες εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση γιατί μείωναν τη ρευστότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο επίδοξος διάδοχος του Γ. Παπανδρέου...
Για την κριτική που έχει ασκήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις για τον Παπανδρέου, κάποιους ενοχλεί ο τόνος μου, δεν είναι θέμα αισθητικής, έχει να κάνει με τις δυσκολίες που περνάνε οι άνθρωποι».
Παράλληλα, σχετικά με τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το κλείσιμο των γενικών γραμματειών Αιγαίου και Μακεδονίας-Θράκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι θα επιμείνει στην απόφασή του: "Υπάρχει απόφαση στη Βουλή για να κλείσουμε 10 οργανισμούς. Και για τη γγ. Αιγαίου και για τη γγ. Μακεδονίας όχι μόνο θα επιμείνω, αλλά δεν πρόκειται να χαϊδέψω ξανά τα αφτιά των λαϊκιστών. 110 υπάλληλοι στη γγ. Μακεδονίας δεν κάνουν τίποτε, θα στελεχώσουν τη νέα μονάδα για τις επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...