Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Α.Σαμαράς: "Ούτε σε περίοδο πολέμου δεν είχε μια χώρα 6 χρόνια ύφεσης"!

Image
Σύμπτωση απόψεων όσον αφορά στην μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα που ζητά η τρόικα, προέκυψε στη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε ότι είναι κατά των υφεσιακών μέτρων, αναφέροντας ότι ούτε σε περίοδο πολέμου μια χώρα δεν είχε έξι χρόνια ύφεσης. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν θα στηρίξει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι αν γινόταν περικοπή του 13ου και του
14ου μισθού και μόνο από αυτό θα προκαλούνταν ύφεση της τάξης του 3,5% και θα διπλασιαζόταν η προβλεπόμενη ύφεση και θα έφθανε στο 7%.
Πρόσθεσε ότι είναι παράδοξο να μην ζητούν ούτε οι εργοδότες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα και παρόλα αυτά να τίθεται σαν θέμα.
Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε την ηγεσία της ΓΣΕΕ ότι δεν θα στηρίξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την περικοπή των μισθών. "Δεν λύνονται τέτοια θέματα με νομοθετικές παρεμβάσεις", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι "προσδοκά από τον διάλογο των κοινωνικών εταίρων που είναι σε εξέλιξη".
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι φυσικά και πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο το μισθολογικό κόστος είναι στην δέκατη έβδομη θέση των συντελεστών που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα.
Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε: "Ενημερώσαμε τον κ. Σαμαρά για τις θέσεις της ΓΣΕΕ εν όψει της συζήτησης που απαιτεί η τρόικα για τις μειώσεις των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα. Το μπαλάκι δεν μπορεί να έρθει στον κοινωνικό διάλογο. Συζητάμε μέτρα για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά όχι μείωση του μισθολογικού κόστους.
Ζητήσαμε από τον κ. Σαμαρά το κόμμα του να μην στηρίξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και εκείνος είπε ότι δεν λύνονται αυτά τα θέματα με νομοθετικές παρεμβάσεις".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...