Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Γεωργαντά: Από το 8% το έλλειμμα το πήγανε το πήγαν στο 12,7%, μετά στο 13,6%, μέχρι που προσπάθησαν να μας κλείσουν το στόμα και το βγάλανε στο 15,4%…



Ο κ Παπακωνσταντίνου είναι, απόλυτα, υπεύθυνος, ο πιο υπεύθυνος από όλους. Γνώριζε την   κατάσταση στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία από την αρχή της θητείας του Συμβουλίου.
Είχε ενημερωθεί ,πλήρως, και προφορικά και γραπτά , όχι μόνο από μένα  αλλά κι από άλλα μέλη του Συμβουλίου, τα οποία μας είχε αυτός επιλέξει και διορίσει, πιστεύοντας ότι θα κρατήσουμε-
φαίνεται-το στόμα μας κλειστό, αν και μας παραπλάνησε, γιατί μας είπε ότι θα μπορούσαμε εμείς να διορθώσουμε τα στατιστικά στοιχεία με τις συμβουλές μας, τις απόψεις μας. Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στο κ Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ Πλασκοβίτη τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία. Όλο το έργο το οποίο επιτελούνταν  συνεχίζει να επιτελείται, κατά τον ίδιο τρόπο, τελείως, δηλαδή, πλημμελώς κι ενάντια σε κάθε ελληνικό νόμο  κι έξω από κάθε ευρωπαϊκή στατιστική μεθοδολογία.
Στο Μνημόνιο μας βάλανε τον Απρίλιο του 2010, ενώ η Στατιστική Υπηρεσία με την καινούργια της μορφή άρχισε να λειτουργεί από τον Αύγουστο 2010. Μας βάλανε εκεί διότι το έλλειμμα είχε εξαγγελθεί, πάρα πολλές φορές, ότι συνέχεια ανεβαίνει. Δηλαδή, από το 8% το πήγανε  στο 12%, μετά το πήγαν στο 12,7% και το έχει υπογράψει αυτό ο κ Παπακωνσταντίνου και ο κ Πλασκοβίτης. Μετά το ανέβασαν στο 13,6%, μέχρι που προσπάθησαν εμάς να μας κλείσουν, τελείως, το στόμα και το βγάλανε στο 15,4% και, σήμερα, το έλλειμμα είναι 15,8% – 15,9% Δηλαδή έγινε αναθεώρηση πάλι προς τα πάνω. Κι αυτό το 15%  ήταν το ουσιαστικό ξεκίνημα για να βρεθούμε σήμερα σ αυτή  την απαίσια κατάσταση τη φοβερή κατάσταση. Με τους δικούς μου  υπολογισμούς, προσεγγιστικά,  μαζί και με άλλα στελέχη, το έλλειμμα  έβγαινε, περίπου, στο 12% το 2009 που σημαίνει ότι ήμασταν μέσα στα όρια στο πλαίσιο, εκεί που ήταν όλες οι χώρες. 
Πληροφορίες από το ΒΗΜΑ
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/01/8-127-136-154.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...