Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Τορπίλα στο κωλοΜνημόνιο από τον Μιχ. Χρυσοχοίδη. Λαικά δικαστήρια για όσους ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Η ώρα της Νέμεσις πλησιάζει αθόρυβα...

Τορπίλα στο κωλοΜνημόνιο από τον Μιχ. Χρυσοχοίδη.

Πρόκειται για τόσο άθλιο κατασκεύασμα που αναγκάζει ένα κορυφαίο υπουργό να δηλώνει ότι δεν το διάβασε.

Μετά από τη δήλωση του Χρυσοχοίδη, όποιοι από τους 300 τολμήσουν να ψηφίσουν στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση  θα πρέπει να λογοδοτήσουν και θα κληθούν να λογοδοτήσουν στα λαικά δικαστήρια που θα στηθούν πολύ σύντομα σ’ όλη τη χώρα.

Κανείς δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητος από την Δικαιοσύνη.

Ειδικά μετά την επιχείρηση αποπομπής Πεπόνη-Μουζακίτη, οι δικαστές θα επιστρέψουν και οι δίκες θα διεξάγονται στη διάρκεια ανοιχτών λαικών συνελεύσεων.
Κανείς προδότης δεν θα γλιτώσει από τη δικαιοσύνη του λαού.

Όσοι ψήφισαν τα γαμημένα Μνημόνια, όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα ας ετοιμασθούν για την ώρα της λογοδοσίας.

2 σχόλια:

 1. Ας δούμε τους 12 λόγους που χρειάζεται η εξεταστική επιτροπή και ζητούν απαντήσεις

  1*Ο Γ. Παπανδρέου συνομιλούσε με τον Ντ. Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ εν αγνοία των Ελλήνων, την ώρα μάλιστα που υποστήριζε ότι «λεφτά υπάρχουν.»

  2* Ο Στρος Κάν δήλωσε σε γαλλικό κανάλι ότι είχε πει τότε στον κ. Παπανδρέου πως δεν θα δέχονταν στην ΕΕ το ΔΝΤ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέλαβε να το διευθετήσει.

  3* Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου έκανε δηλώσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από την κρατική τηλεόραση σε όλο τον κόσμο και έλεγε πως πρέπει να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία. Προεξόφλησε δηλαδή τον κίνδυνο χρεοκοπίας με δημόσιες δηλώσεις και μάλιστα σε χρόνο που το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα παρέμενε ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

  4*Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου όταν εξελέγη ήταν να δώσει κίνητρο σε όσους ποντάρουν σε ασφάλιστρα κινδύνου επί της ελληνικής χρεοκοπίας καθώς αντί να χρειάζεται να «κλείσουν» θέσεις σε τρείς ημέρες, όπως ίσχυε μέχρι τότε, τους έδωσε χρόνο 10 ημερών με το περίφημο Τ+10 που θεσμοθέτησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

  5*Υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε από τον κ. Παπανδρέου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που δεν είχε εκλεγεί με σταυρό στις εθνικές εκλογές αλλά με την λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές που έγιναν νωρίτερα.

  6* Ακολούθως τοποθετήθηκαν σε όλα τα κρίσιμα πόστα στελέχη που προέρχονταν από την Goldman Sachs. Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ και ο Παπαδόπουλος του ΤΤ εργάζονταν στην Goldman Sachs.

  7* Ο Γεωργίου είναι ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τον αφορούν άμεσα οι καταγγελίες περί φουσκώματος του ελλείμματος με εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου. Γνωρίζουμε ότι ενέταξαν τα χρέη των ΔΕΚΟ, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη και ότι υπολόγισαν τα περιουσιακά στοιχεία πολλών ΔΕΚΟ με τιμές του ‘80. Φούσκωσαν τα χρέη των νοσοκομείων κ.α.
  Όλα αυτά και άλλα πολλά λογιστικά τερτίπια είναι που ερευνά η δικαιοσύνη και έστειλε το φάκελο στη Βουλή καθώς οι υπάλληλοι που κάνουν τις καταγγελίες υποστηρίζουν ότι ενημέρωσαν προσωπικώς τον Γ. Παπανδρέου για τις πιέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου.

  8* Το ότι οι κ.κ. Παπανδρέου δεν έπαιρναν μέτρα για την θωράκιση της οικονομίας ως τα μέσα Φεβρουαρίου είναι γνωστό και ιστορικά καταγεγραμμένο .

  9* Καταγεγραμμένο ιστορικά είναι επίσης ότι αντί να παίρνει μέτρα για την οικονομία, μοίραζε επιδόματα επιβαρύνοντας κι άλλο τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα που τελικά το έφθασε πάνω από 15%.

  10* Ακύρωσε σειρά εισπρακτικών μέτρων και η υστέρηση στα έσοδα του δημοσίου στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 ήταν πολλαπλάσια των προηγούμενων τριμήνων. Ταυτόχρονα, πληρωμές που επρόκειτο να υπαχθούν στο 2010, μετατέθηκαν για το 2009 αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις δαπάνες.

  11* Παράλληλα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης Παπανδρέου υπήρξαν πολλές δημόσιες και καταγεγραμμένες συναντήσεις με έναν από τους μεγαλύτερους διεθνώς κερδοσκόπους , τον Τζόρτζ Σόρος, και φυσικά με την Goldman Sachs.

  12* Ακόμη, αγνοήθηκαν επιδεικτικά όλες οι πηγές χρηματοδότησης της χώρας. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 που άρχισε η άνοδος στο κόστος δανεισμού το ελληνικό δημόσιο σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια δεν εξασφάλισε το σύνολο των ετήσιων αναγκών της χώρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. + 1
  Συμφωνώ απόλυτα , πολύ σωστά όσα γράφεις...
  Και να σκεφτεί κανείς οτι σήμερα ευρισκόμενος στην Κοστα Ρικα, αναφερθηκε στην ΕΛΣΤΑΤ και τόλμησε να πει το ψέμμα του, ότι δηλαδή βρήκε το έλλειμα στο 16% όταν παρέλαβε την κυβέρνηση..
  Τι να πει κανείς γι αυτό τον απίστευτο ψεύτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...