Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πάνος Μπεγλίτης : "Ήταν έξω από το χορό ο Κώστας Σημίτης"

 Δριμεία κριτική στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με αφορμή τη τοποθέτησή του περί «λανθασμένης διαπραγμάτευσης που οδήγησε στο Μνημόνιο» άσκησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης.
Μάλιστα, μιλώντας στον flash ο κ. Μπεγλίτης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «μετά Χριστον Προφήτη» τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας έμμεση αλλά σκληρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη.


«Σωστά τα επισημαίνουν όταν είναι έξω από το χορό», απάντησε χαρακτηριστικά στη τοποθέτηση Σημίτη ο κ. Μπεγλίτης.«Όταν όμως βρίσκεσαι στην ανάγκη να δανειστείς, προκειμένου να αποτρέψεις τη στάση πληρωμών, ή τη χρεοκοπία, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα στη διαπραγμάτευση. Και θα αναφερθώ σε ένα μεταγενέστερο περιστατικό, το οποίο δείχνει πόσο δύσκολες ήταν οι διαπραγματεύσεις και πόσο αδύναμοι διαπραγματευτικά ήμασταν, όταν ζητούσαμε δάνεια για να μπορέσουμε να πληρώσουμε ανελαστικές υποχρεώσεις του δημοσίου και να μην φτάσουμε στη χρεοκοπία.
Αναφέρομαι στο  περιστατικό του Σεπτεμβρίου  του 2011, όταν θέσαμε ως Κυβέρνηση, και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, το θέμα της αλλαγής των δημοσιονομικών στόχων και της χρονικής επέκτασης για την υλοποίηση αυτών των δημοσιονομικών στόχων, γνωρίζουμε όλοι ποια ήταν η κατάληξη. Η Τρόικα έφυγε από τη χώρα και καθυστερήσαμε περίπου τέσσερις μήνες για να πάρουμε την 6η δόση. Άρα, ας δούμε την πραγματικότητα, ας μην επιχειρούμε όλοι εκ των υστέρων να διεκδικήσουμε ένα ρόλο μετά Χριστού προφήτη. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στη χώρα, το Μάιο του 2010. Αυτό έχω να πω γιατί η κριτική είναι εύκολη, και αν μπούμε σε αυτό τον κύκλο της εύκολης κριτικής, μπορώ να φέρω πάρα πολλά περιστατικά από το πρόσφατο παρελθόν».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...