Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Wall Street Journal:Φορολογική παράνοια στην Ελλάδα!


wall-street-journal-logoΜε τίτλο «ελληνική φορολογική παράνοια» η εφημερίδα Wall Street Journal επικρίνει το νέο φορολογικό που ψηφίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή.

«Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την παγίδα της τρόικας, η οικονομία δεν θα γίνει ανταγωνιστική τιμωρώντας τους φορολογούμενους», αναφέρει η εφημερίδα στη σελίδα 14, προβάλλοντας ως λύση τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή, που πολλές φορές έχει ακουστεί ότι έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, χωρίς καμία περαιτέρω εξέλιξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ”η Ελλάδα επέβαλε μία ακόμη μεγάλη αύξηση της φορολογίας για να καθησυχάσει τους διεθνείς πιστωτές. Όμως η επιμονή των πιστωτών για ακόμη υψηλότερους φόρους δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να πάρουν τα χρήματά τους πίσω αφού η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται εδώ και πέντε έτη.

Οι γειτονικές της χώρες όμως, αντιλαμβάνονται τα πλεονεκτήματα της χαμηλής φορολογίας. Η Βουλγαρία έχει φόρο επιχειρήσεων 10% και 10% φορολογία εισοδήματος και αναμένει φέτος ανάπτυξη 1,5%. Στην Τουρκία η φορολογία των επιχειρήσεων βρίσκεται στο 20%.

Ακούμε συνέχεια ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική και είναι αλήθεια. Αυτό όμως, δεν γίνεται τιμωρώντας τους φορολογούμενους. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την παγίδα της τρόικας και ο μόνος τρόπος να το κάνει αυτό είναι με μεταρρύθμιση που να επιβάλει ενιαίο φορολογικό συντελεστή”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...