Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Οι βουλευτές "γύρισαν την πλάτη" στον Παπακωνσταντίνου

Ποιοι παρακολούθησαν την ομιλία του πρώην υπουργού

 

Με την παρουσία ενός μόνο πολιτικού αρχηγού, του κ. Φώτη Κουβέλη, τελείωσε την ομιλία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στα έδρανα των βουλευτών και όχι στη θέση του προέδρου, κάθησε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης παρών ήταν μόνο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος προφανώς είχε... βάρδια εδράνου. Παρόντες στην Ολομέλεια ήταν επίσης από το ΠΑΣΟΚ οι κκ Χρυσοχοΐδης, Μανιάτης, Κρεμαστινός, Κωνσταντινόπουλος, Κουκουλόπουλος και η κυρία Χριστοφιλοπούλου. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ήταν όλοι, ενώ δια ζώσης άκουσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Τέλος μέσα στην Ολομέλεια ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές κκ Λοβέρδος, Ανδρουλιδάκης, Αηδόνης, Μπόλαρης, Βουδούρης και Μουτσινάς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, συνολικά την ομιλία του κ. Παπακωνσταντίνου υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν λιγότεροι από τους μισούς βουλευτές.

Είναι ενδεικτικό της άποψης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των βουλευτών για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών πως ούτε ένας από τους βουλευτές δεν χειροκρότησε τον κ. Παπακωνσταντίνου στο τέλος της ομιλίας του. Ο πρώην υπουργός βγήκε από την αίθουσα της Ολομέλειας χωρίς να χαιρετήσει κανένα, ενώ δεν είπε τίποτα και στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο διάδρομο της Βουλής. Αφού προσπέρασε τους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Παπακωνσταντίνου βγήκε από το κτίριο της Βουλής, μπήκε σε αυτοκίνητο που τον περίμενε και απομακρύνθηκε από το κτίριο του Κοινοβουλίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...