Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Φόβοι για νέο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

Τρέμουν νέα τρομοκρατική επίθεση οι Αρχές, όσο δεν υπάρχει προκήρυξη για το χτύπημα των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού
Φόβοι για νέο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα
Νέα οργάνωση πιστεύουν οι αρχές ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο γραφείο του πρωθυπουργού στη λεωφόρο Συγγρού.
Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν στοιχεία από τις περίπου 150 κάμερες, οι οποίες φαίνεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των τρομοκρατών.
Την ίδια ώρα, όσο δεν υπάρχει προκήρυξη, οι φόβοι για ένα νέο και πιο «εντυπωσιακό» χτύπημα
εντείνονται.
Σύμφωνα με τα «Νέα», η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει μαρτυρίες, αναζητεί νέους πιθανούς μάρτυρες τόσο από τη διαδρομή που ακολούθησαν κατά τη διαφυγή τους οι δράστες όσο και από το σημείο όπου πυρπόλησαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν.
Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνάται η πληροφορία ότι οδηγός του κλεμμένου Τoyota ήταν γυναίκα.
Ιδιαίτερο προβληματισμό, πάντως, προκαλεί στις διωκτικές Αρχές και το γεγονός ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν δύο όπλα με μεγάλη διαφορά πυρός: το Καλάσνικοφ είναι πολεμικό όπλο, το περίστροφο όμως έχει περιορισμένη δύναμη με δεδομένο ότι μπορεί να πάρει πέντε-έξι σφαίρες.
Για τον λόγο αυτόν εκτιμούν ότι, αν πρόκειται για νέα οργάνωση, ενδεχομένως το περίστροφο να παίζει τον ρόλο του όπλου-σφραγίδας.
Ταυτόχρονα, ερευνώνται οι «επιχειρησιακές» ομοιότητες του χτυπήματος στα γραφεία της ΝΔ με άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, σε μια προσπάθεια να προσανατολιστούν οι έρευνες, τουλάχιστον ώσπου να «μιλήσουν» οι τρομοκράτες με προκήρυξη.
Ιδιαίτερη βαρύτητα αυτή τη στιγμή, πάντως, δίνεται στη λεπτομερή και προσεκτική «ανάγνωση» των περίπου 150 βίντεο από τις κάμερες της Τροχαίας, καταστημάτων, επιχειρήσεων και τραπεζών κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι τρομοκράτες ώσπου να εγκαταλείψουν στο Παλαιό Φάληρο το αυτοκίνητο.
Μάλιστα, κάποιες από τις κάμερες έχουν καταγράψει για αρκετά δευτερόλεπτα τις κινήσεις των δραστών.
Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στο χτύπημα ήταν «καθαρά», δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε έγκλημα.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...