Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Λουκά ψεύδεσαι !

Μόλις διάβασα το απέριττο υπόμνημα που απέστειλε ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προς ενημέρωση των βολευτών και του ηλίθιου ελληνικού λαού.
Γράφει ότι...
δεν ενημερώθηκε «αρμοδίως», ήτοι ουδείς αρμόδιος του ανέφερέ τι ως αρμόδιο, δεν είχε πληροφόρηση από οποιαδήποτε άλλη πηγή, άρα και αναρμόδια, εξ ου και ουδεμία φέρει ευθύνη.
Λουκά μου, αν δεν είχες ιδέα για τον φόνο, δεν μπορεί να σε κατηγορήσει κανείς ως φονιά. Συνεπώς, το αν έχεις ευθύνη ή όχι ήταν περιττό να το πεις εσύ γα πάρτη σου.
Εγώ απλώς θα σου θυμίσω δύο πράγματα
Α] Γεννήθηκες και έζησες σ’ αυτή τη χώρα επί πολλά έτη και υπηρέτησες σε υψηλούς θώκους. Άρα γνωρίζεις περί φοροδιαφυγής.
Β] Είχες στείλει ένα non paper στον non President με τα πράγματα που είχεν αναλάβει η χώρα να κάνει, προκειμένου ο τελευταίος να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων ενόψει των εκλογών, ώστε να μην υπόσχονται στον λαό επαναδιαπραγματεύσεις και αηδίες. Εκείνο το non paper περιελάμβανε 79 σημεία [«δράσεις» που λένε οι μορφωμένοι]. Αντιγράφω μερικές
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ (MoU – MEFP)
………….
-Η Κυβέρνηση θεσπίζει φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία αποσκοπεί στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, στην εξάλειψη των απαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων. [Ιούνιος 2012] (MoU, ___. 2.3)
_ Φορολογική πολιτική: Η Κυβέρνηση αναθεωρεί τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου αυτές να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές της αγοράς. [Ιούνιος 2012] (MoU, ___. 2.3)
_ Μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση εσόδων: Η Κυβέρνηση δημοσιεύει στο διαδίκτυο μηνιαία στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με χρονική υστέρηση 20 ημερών από το τέλος εκάστου μήνα. [2_ τρίμηνο 2012] (MoU, ___. 2.4)
_ Μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση εσόδων: Διενεργούνται έλεγχοι υπηρεσιακής απόδοσης και αντικαθιστούνται οι διευθυντές που δεν ανταποκρίνονται στους στόχους απόδοσης. [Ιούνιος 2012] (MoU, ___. 2.4)
_ Μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση εσόδων: Η κυβέρνηση αντικαθιστά στις εφορίες τις πληρωμές τοις μετρητοίς και με επιταγές με τραπεζικά εμβάσματα, έτσι ώστε ο χρόνος του προσωπικού να επικεντρωθεί σε εργασία μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας (έλεγχοι, επιβολή εισπράξεων, συμβουλές προς φορολογουμένους κ.α.). [2_ τρίμηνο 2012]1 (MoU, ___. 2.4)
_ Μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση εσόδων: Ξεκινά η δημοσίευση στο διαδίκτυο βασικών δείκτών απόδοσης για τις εφορίες. [2_ τρίμηνο 2012] (MoU ___. 2.4)
_ Μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση εσόδων – νέο σύστημα Πληροφορικής: Αναμένονται 20 επιπλέον νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και βελτιώσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως φόρους που παρακρατούνται στην πηγή. [Ιούνιος 2012] (MoU, ___. 2.4)
_ Μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση εσόδων – φορολογική διοίκηση: Η Κυβέρνηση θα αναμορφώσει την μονάδα οικονομικών επιθεωρήσεων η οποία θα επικεντρωθεί μόνο στον έλεγχο των φοροεισπρακτόρων και σε θέματα διαχείρισης εσόδων [Ιούνιος 2012] (__U, ___. 2.4)
_ Μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση εσόδων – φορολογική διοίκηση: Η Κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει την διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων [Ιούνιος 2012] (__U, ___. 2.4)
_ Μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση εσόδων – φορολογική διοίκηση: Η Κυβέρνηση θα ζητήσει από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης να ελέγξει ετησίως τουλάχιστον 200 δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων εφοριακών [Ιούνιος 2012] (__U, ___. 2.4)
_ Μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση εσόδων – φορολογική διοίκηση: Η Κυβέρνηση θα θεσπίσει διαδικασίες για την εκ περιτροπής μετακίνηση διευθυντών επί περιοδικής βάσεως [Ιούνιος 2012] (__U, ___. 2.4)
_ Μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση εσόδων – φορολογική διοίκηση: Η Κυβέρνηση θα βελτιώσει το σύστημα προστασίας πληροφοριοδοτών οι οποίοι αναφέρουν περιπτώσεις διαφθοράς [Ιούνιος 2012] (__U, ___. 2.4)
_ Μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση εσόδων: Ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων καταργείται εξ ολοκλήρου και αντικαθίσταται από απλούστερη νομοθεσία. [Ιούνιος 2012] (__U, ___. 2.4)
_ Τομέας οικονομικής διαχείρισης του Δημοσίου: Δημοσιεύεται σχέδιο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δημοσίους οργανισμούς μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Η Κυβέρνηση διασφαλίζει ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών σημειώνει σταθερή πτώση. Τα δεδομένα επί των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα δημοσιοποιούνται σε μηνιαία βάση με χρονική υστέρηση όχι μεγαλύτερη των 20 ημερών από το τέλος εκάστου μήνα. (__U, ___. 2.5)
_ Τομέας οικονομικής διαχείρισης του Δημοσίου: Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη διαδικασία δημιουργίας μητρώων δεσμεύσεων, ώστε να καλύψει πλήρως τον προϋπολογισμό επενδύσεων και τουλάχιστον το 70% των φορέων της γενικής κυβέρνησης [Ιούνιος 2012]. (__U, ___. 2.5)
…………….»
ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ δράσεις Λουκά μου σχετικές με την είσπραξη εσόδων, την πάταξη της διαφθοράς κ.λπ. Και θέλεις να μου πεις ότι επί 6 πρωθυπουργικούς μήνες δεν σου είπε κανείς τίποτε για φοροδιαφυγή, δεν ρώτησες τίποτε σχετικό με φοροδιαφυγή, επίορκους δημόσιους λειτουργούς και διαφθορά, δεν ήλθε η κουβέντα ουδ’ επί δευτερόλεπτο για μια κωλολίστα αφιχθείσα εκ Παρισίων; Ούτε η ίδια η Lagarde δεν σου είπε κουβέντα; Ούτε ένα τηλεφώνημα;
Λουκά, αν αυτά τα έλεγες σε οποιοδήποτε Μονομελές Πλημμελειοδικείο της χώρας, πιστεύεις ότι θα σε πίστευε ο δικαστής; Να μη μιλήσω για ψημένους έμπειρους εφέτες σε Εφετείο Κακουργημάτων ή Αρεοπαγίτες σε Ειδικό Δικαστήριο!
Σωτήριος Καλαμίτσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...