Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτη μεθόδευση, οδηγεί ακόμα και σε ακύρωση της παραπομπής!

Παρασκηνιακό σαμποτάζ της διαδικασίας για να μαζέψουν τους "αντάρτες"!
Απίστευτη μεθόδευση, οδηγεί ακόμα και σε ακύρωση της παραπομπής!

Με ένα επαίσχυντο σχέδιο χαλιναγώγησης των βουλευτών που εφάρμοσε η κυβερνητική πλειοψηφία, δίνοντας ρεσιτάλ ανευθυνότητας, κατήργησαν στην ουσία την μυστικότητα της ψηφοφορίας!
Όλα ξεκίνησαν στην ανάπαυλα της συνεδρίασης, όπου οι εκπρόσωποι των κομμάτων προσπαθούσαν να βρουν την χρυσή τομή για την διαδικασία της ψηφοφορίας. Την ίδια στιγμή, ο κύριος Θανάσης
Μπούρας της Νέας Δημοκρατίας, φώναζε υπουργούς και βουλευτές ώστε να τους ανακοινώσει το μεγαλοφυές σχέδιο που είχαν συλλάβει για να μειώσουν τον κίνδυνο διαρροών.
Τι έλεγε το "σχέδιο";
Ότι πρώτος θα πήγαινε στις κάλπες ο πρωθυπουργός και θα ψήφιζε μόνο σε αυτή του Παπακωνσταντίνου, σε συμφωνία όπως φάνηκε με τον Βενιζέλο. Η οδηγία λοιπόν που έδινε στους βουλευτές ο κύριος Μπούρας, ήταν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του προέδρου, κατευθυνόμενοι στην ίδια κάλπη, αγνοώντας τις άλλες.
Αυτό φαίνεται ότι υπέπεσε στην αντίληψη του Τσίπρα και δημιουργήθηκε ένταση, προειδοποιώντας ακόμα και για τη νομιμότητα τέτοιας κίνησης. Παρ' όλα αυτά, το υπουργικό συμβούλιο και κάποιοι "πρόθυμοι" των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν πτοήθηκαν και ψήφισαν μόνο στη μία κάλπη.
Αυτή η άθλια επίδειξη κομματικής υποταγής όμως και όποιος (αν)εγκέφαλος την σκέφτηκε, βάζει βόμβα στα θεμέλια της όλης διαδικασίας. Ακόμα και στην αυτονόητη παραπομπή Παπακωνσταντίνου! Διότι με αυτόν τον τρόπο καταργήθηκε η μυστικότητα της ψηφοφορίας, καταστρατηγώντας τον κανονισμό της βουλής!
Έτσι, το δικαστικό συμβούλιο, το όργανο δηλαδή που προηγείται του ειδικού δικαστηρίου και κρίνει την όλη διαδικασία, τις τυχόν παραγραφές κλπ, μπορεί κάλλιστα να ακυρώσει την όποια παραπομπή. Με το απλό σκεπτικό ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία που ορίζει ο κανονισμός σχετικά με την μυστική ψηφοφορία.
Ας καταλάβουν αυτοί που παίζουν με τους θεσμούς ότι εκτός από τον κοινοβουλευτισμό, καταστρατηγούν την ίδια την δημοκρατία.
87 «γαλάζιοι» έκαναν του κεφαλιού τους
Παρά τις προσπάθειες επιβολής κομματικής πειθαρχίας στη μυστική ψηφοφορία, 87 βουλευτές της Ν.Δ. -που, προφανώς αρνούνται να χρεωθούν προσωπικά και να χρεώσουν την παράταξη με τη «ρετσινιά» της συγκάλυψης αμαρτιών του ΠΑΣΟΚ- αγνόησαν την «εντολή» Μπούρα και ψήφισαν και στις τέσσερις κάλπες και, μάλιστα, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.
Ετσι, αντί να μαντρώσουν τους βουλευτές τους, το μόνο που κατάφεραν ήταν να τορπιλίσουν την διαδικασία.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...