Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ιταλική εφημερίδα μιλά για εμπλοκή πολιτικών στη λίστα Λαγκάρντ!


Ιταλική εφημερίδα μιλά για εμπλοκή πολιτικών στη λίστα Λαγκάρντ
Την ώρα που στην βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για τους πολιτικούς που θα παραπεμφθούν στην εξεταστική για την λίστα, έρχεται ένα δημοσίευμα – βόμβα Ιταλικής εφημερίδας για να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
Η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano και ο δημοσιογράφος Francesco De Palo, κάνει ευρεία αναφορά
στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με φόντο την λίστα, αφιερώνοντας μέρος της έρευνας στον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, συνεργάτη του πρωθυπουργού που το όνομα του εμπλέκεται στην λίστα.
Ενώ λοιπόν για το κύριο μέρος του άρθρου επικαλείται ως πηγές την εφημερίδα “Παραπολιτικά” και το περιοδικό HotDoc, στην τελευταία παράγραφο κάνει μία αποκάλυψη μεγατόνων: “Το όνομα του κυρίου Παπασταύρου που βρίσκεται στην λίστα (που αναφέρεται στην λίστα του HotDoc), μαζί με τις καταγγελίες για εμπλοκή της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου από στελέχη της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κύριος Παπασταύρου και ο κύριος Μιονής (ως διαχειριστές funds που εμφανίζονται στην λίστα) να λειτουργούν ως σύνδεσμος για αυτά τα 500 εκατομμύρια.
Επιπρόσθετα, ένας πρώην υπάλληλος της Ελβετικής τράπεζας, ανέφερε ότι τα funds λειτουργούν για να ξεπλένουν χρήμα πολιτικών και επιχειρηματιών μέσω των νησιών Cayman: Από εκεί (τα Cayman δηλαδή) προήλθαν οι απειλές στον Assange (των Wikileaks) για να μην δημοσιεύσει την λίστα!!
Το δημοσίευμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και συνεχίζει λέγοντας ότι παρατηρείται μία ισχυρότατη κυβερνητική προστασία στο πρόσωπο του γνωστού δικηγόρου, που προκαλεί τουλάχιστον απορία, την ίδια στιγμή που όλοι ξιφουλκούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω εφημερίδα εκτός από το τιράζ, είναι ίσως η ισχυρότερη στο διαδίκτυο με εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες, πράγμα που κάνει αυτή την καταγγελία τουλάχιστον άξια για διερεύνηση.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...