Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Αγωγές Καμμένου εναντίον Αντρίκου Παπανδρέου


Αγωγές Καμμένου εναντίον Αντρίκου Παπανδρέου
Πολιτικοί παρατηρητές προβλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μαζί με τις πρόσφατες τραπεζικές
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Δύο αγωγές εναντίον του κ. Αντρίκου Παπανδρέου καταθέτει τη Δευτέρα ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος σχετικώς με την υπόθεση της Unigestion, των επενδύσεων στην “πράσινη ανάπτυξη” από Ελληνικό ίδρυμα και την δικαστική εμπλοκή που
έχει με τον μικρότερος αδελφό του πρώην πρωθυπουργού.
Έχουν προηγηθεί αγωγές εκ μέρους του κ. Ανδρίκου Παπανδρέου, οι οποίες θα εξετασθούν στα τέλη Ιανουαρίου ενώ πολιτικές πηγές αναφέρουν ότι η δικαστική αντιπαράθεση θα πάρει και πολιτικές προεκτάσεις με αποκαλύψεις που έρχονται και θα συζητηθούν.
Ήδη ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος έχει καλέσει επανειλημμένως και δημοσίως τον κ. Παπανδρέου να δηλώσει αν συνδέεται και με ποιο τρόπο στην επενδυτική κοινοπραξία Unigestion η οποία πρόβαλλε κατά κόρον τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης κινδύνων από πιθανή χρεοκοπία μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο). Επίσης, ο κ. Καμμένος έχει αποκαλύψει τη σχέση που είχε εκείνη την εποχή ο κ. Παπανδρέου με διοίκηση κρατικής τράπεζας. Υπάρχει όμως και το νέο στοιχείο για την τοποθέτηση σε επιτροπή “πράσινης” επιτροπής και στην ΤτΕ!
Τα ερωτήματα της εισαγγελίας
Να θυμίσουμε ότι υπάρχει δικαστική έρευνα σε εξέλιξη από την οικονομική εισαγγελία με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Καμμένου για τις δραστηριότητες ο μικρότερος γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η εισαγγελική έρευνα:
  • Ποια θέση κατείχε ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου στην “Unigestion” την περίοδο 2009-2010;
  • Αν έφερε ευθύνη ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού στη λήψη και εκτέλεση αποφάσεων;
  • Έγινε ή όχι εμπλοκή της εν λόγω εταιρείας σε επενδυτικές ενέργειες σε σχέση με τομείς που θα μπορούσε να επηρεάσει λόγω της ιδιότητας του εντός χώρας;
  • Πωλήθηκαν “γυμνά” CDS από ελληνικό ίδρυμα;
  • Επιβεβαιώνεται ή όχι η διακίνηση των προϊόντων συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση που μπορεί να είχε η εταιρεία;
Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι το ζήτημα θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις με βάση όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» στο πρόσχημα της κατευθυνόμενης ιδιωτικοποίησης του μοναδικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος λαϊκής αντίληψης. Τόσο οι μικρο-ομολογιούχοι, όπως και οι συνδικαλιστές αντιδρούν για μεθοδεύσεις και συμφωνίες που γίνονται στο παρασκήνιο ώστε να διαχωριστεί το ταμιευτήριο σε καλή και σε κακή τράπεζα.
Οι συνδικαλιστές διαθέτουν τα σχετικά στοιχεία ενώ οι μικρο-επενδυτές προειδοποιούν πως αν ακολουθηθεί η πεπατημένη της “Proton Bank” θα δοθεί συνέχεια στα δικαστήρια.
Να θυμίσουμε ότι εκτός από τον κ. Καμμένο, από τον Απρίλιο του 2010, ένας δικηγόρος κι ένας οικονομολόγος έχουν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου». Έχουν στραφεί κατά παντός υπευθύνου, επενδυτικού οίκου, χρηματοοικονομικού οργανισμού, οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης κ.α, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία. Το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος παρατίθεται αυτολεξεί στο τέλος του κειμένου.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι αν διαπιστωθεί εμπλοκή του κ. Αντρίκου Παπανδρέου, τότε θα επιβεβαιωθούν εκείνοι που προβλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...