Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Γιατί 35% φόρος στις εταιρείες;


  • 6
     


image4 Γιατί 35% φόρος στις εταιρείες;
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και είμαι από τους επαγγελματίες που κόβουν αποδείξεις για όλα τα έσοδα που έρχονται στην εταιρεία. Έκπληκτος ακούω ότι θα αυξηθεί η φορολογία στις εταιρείες στο 35%. Αυτό πιστεύω ότι θα είναι η ταφόπλακα για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν. Αυτό είναι μέγα λάθος γιατί θα την πληρώσουν μόνο αυτοί που είναι καθ όλα νομότυποι και στην ουσία θα οδηγήσουν και μεγάλο ποσοστό από αυτήν την μερίδα, στην φοροδιαφυγή.
Μία πρόταση που σε κάποιους μπορεί να ακουστεί περίεργη αλλά πιστεύω ότι θα είχε πολύ σημαντικότερα αποτελέσματα για τα ταμεία του κράτους είναι η εξής: Η φορολογία σε όλες τις  εταιρείες να πάει στο 15% (αυτό υποτίθεται ήταν και στο πρόγραμμα του πρώτου κώματος) .
Να αυξηθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και για όσους έχουν συστηματική φοροδιαφυγή να χάνουν αυτό το προνόμιο και εκτός από τα πρόστιμα που θα δεχτούν, να τους επιβάλλεται για τα επόμενα δυο χρόνια φόρος 35%.
Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια να δέχονται τακτικούς ελέγχους για να συμμορφωθούν και αν είναι πλέον συνεπείς να μπουν ξανά στο 15%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να το σκέπτεται πολύ ποιο σοβαρά αυτός που φοροδιαφεύγει γιατί πλέον δεν θα τον συμφέρει και από την άλλη δεν θα κλείσουν επαγγελματίες που είναι συνεπείς και νοικοκύρηδες λόγο τη φοροεπιδρομής που δρομολογείτε.
Είναι τόσο δύσκολο να το σκεφτούν αυτό?????
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...