Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΜΙΤ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Αναφανδόν κατά της πολιτικής Μέρκελ στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους εμφανίστηκε ο πρώην Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος (1974-1982), Χέλμουτ Σμιτ, συγκρίνοντας της στάση του Βερολίνου με την περίοδο πριν από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξέφρασε, παράλληλα, τη...
συμπάθειά του στο πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, τονίζοντας ότι έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο στην Ευρώπη. 


Μιλώντας στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο και αναφερόμενος στη στάση της Μέρκελ έναντι της Ελλάδας ο Χέλμουτ Σμιτ επεσήμανε ότι θα μπορούσε σε ένα τουλάχιστον σημείο να διαχειριστεί καλύτερα την κρίση και εξήγησε: 

«Εξυπνότερο θα ήταν να μην βρίζει τους Έλληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατομμύρια να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα».

Για τον Λουκά Παπαδήμο είπε ότι «έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο στην Ευρώπη, καθώς παρέλαβε μία κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται και καλείται τώρα να τη διαχειριστεί».

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους ο πρώην καγκελάριος εκτίμησε ότι εξαιτίας τους η Γερμανία απομονώνεται όλο και περισσότερο.

Συνέκρινε, μάλιστα, τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης με την περίοδο που προηγήθηκε του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και προειδοποίησε: «Ποτέ δεν ήταν καλά να απομονώνει κανείς τη Γερμανία στην Ευρώπη».
λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...