Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ογκρατέν με πένες, μπέικον και λαχανικά


ograten-386
…με πένες, μπέικον και λαχανικά
Υλικά για 6 άτομα
3 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι πουρές ντομάτας
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες
150 γρ. μπέικον
500 γρ. πένες
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τυρί χοντροτριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 210°C.
Προσθέτετε στο τηγάνι το καρότο, το σέλινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5' ακόμη. Ρίχνετε τα κολοκυθάκια, τον πουρέ της ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν μαζί για 10'.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να «δέσει» πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Λαδώνετε ελαφρά ένα πιρέξ και ρίχνετε μέσα πρώτα τις πένες και μετά τη σάλτσα με τα λαχανικά, το μαϊντανό και το ψιλοκομμένο μπέικον. Ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και γκρατινάρετε το φαγητό για 10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C.
λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...