Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

«Ημέρα οργής» η Ημέρα Προσώπων με Αναπηρία

Ξέσπασμα του Π.Κουρουμπλή

«Ημέρα οργής κατά της υποκρισίας» χαρακτήρισε τη σημερινή Ημέρα Προσώπων με Αναπηρία, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο βουλευτής καταφέρθηκε εναντίον εκείνων «που ομνύουν δήθεν στο βωμό της αλληλοαποδοχής, αλλά στην πραγματικότητα σπρώχνουν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές τους, τις ευπαθείς ομάδες στο κοινωνικό περιθώριο της ακραίας φτώχειας».

Θίγοντας το θέμα περικοπής των επιδομάτων, λόγω λιτότητας, αναφέρει ότι «δεν έφταναν οι αναστολές του νόμου για τις προσλήψεις των αναπήρων, δεν αρκούσαν οι περικοπές χιλιάδων κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν όταν το αναπηρικό κίνημα είχε κινηματικά χαρακτηριστικά, τώρα έρχεται και η περικοπή των ''φτωχών'' επιδομάτων».

«Ο δημοσιονομικός οδοστρωτήρας των τροϊκανών ισοπεδώνει όσους δεν μπορούν να αντισταθούν. Καύσιμη ύλη τους, οι αδύνατοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ανάπηρα πρόσωπα της κοινωνίας», τονίζει ο κ. Κουρουμπλής.

«Όταν μηχανεύεσαι και τις πιο εκτρωματικές διαδικασίες για να περικόψεις ακόμα και τα πιο πενιχρά επιδόματα των 250 ευρώ ''φορτώνοντας'' ολοκληρωτικά το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της αναπηρίας στην ελληνική οικογένεια, επιδεικνύεις το πραγματικό σου απεχθές βλέμμα του αποκλεισμού», σχολιάζει, ασκώντας κριτική προς την κυβέρνηση.
λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...