Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μέγας ΠΑΟΚ, γονάτισε Τότεναμ και διαιτησία στο Λονδίνο




Πανηγυρική νίκη-πρόκριση πήρε στο Λονδίνο ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Τότεναμ, της οποίας επιβλήθηκε με σκορ 2-1. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε για μία ώρα η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, λόγω λανθασμένης αποβολής του Σταφυλλίδη.






Το 1997 ο Ζήσης Βρύζας και τα υπόλοιπα παιδιά του ΠΑΟΚ έμαθαν στο Λονδίνο τι εστί… Λευκός Πύργος, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να παίρνει ηρωικό 1-1 στο Χάιμπουρι. 14 χρόνια μετά ήταν η σειρά των ποδοσφαιριστών του Λάζλο Μπόλονι να μάθουν στα «Σπιρούνια» και στο White Hart Lane ότι ο ΠΑΟΚ είναι… γεννημένος για τα δύσκολα.

Τι και αν ο κωμικοτραγικός Ολλανδός διαιτητής, Μπας Νοϊχάους έκανε ό,τι μπορούσε για να κόψει τα φτερά του «Δικέφαλου του Βορρά», δείχνοντας αναίτια κόκκινη κάρτα στον Δημήτρη Σταφυλίδη στο 37’. Τι και αν το γήπεδο… έγειρε από εκεί και έπειτα. Ο ΠΑΟΚ στάθηκε όρθιος και με τη συμπαράσταση 2.000 οπαδών του και άλλων τόσων εκτός γηπέδου πήρε πανάξια πρόκριση στους «32» του Europa League για δεύτερη διαδοχική σεζόν! Ναι, η ίδια ομάδα που στο πρωτάθλημα της Super League δεν μπορεί να νικήσει την Κέρκυρα…

Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν απλά… ονειρεμένο. Κάτω από τις ιαχές των φίλων του ΠΑΟΚ που είχαν στήσει «ασπρόμαυρο» πάρτι στο White Hart Lane ο «Δικέφαλος του Βορρά» με εκπληκτικούς συνδυασμούς των Γκαρσία, Γεωργιάδη, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη έγινε αφεντικό του ματς και μόλις στο 6’ άνοιξε το σκορ. Ο Φωτάκης έκλεψε τη μπάλα στον χώρο του κέντρου, πάσαρε στον Γεωργιάδη αριστερά και αυτός με σέντρα τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη. Αφύλαχτος, λοιπόν, εκείνος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκόμες…

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε, όμως εκεί. Εξάλλου, μόνο αυτός υπήρχε στο γήπεδο με το White Hart Lane να παρακολουθεί… σαστισμένο τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Λάζλο Μπόλονι. Και στο 14’ οι Θεσσαλονικείς «χτύπησαν» ξανά! Ο Γκαρσία με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Γεωργιάδη και αυτός έβγαλε τη δεύτερη ασίστ του στο ματς, αυτή τη φορά για τον Αθανασιάδη, ο οποίος με προβολή έκανε το 2-0!

Οι Λονδρέζοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα και ο μοναδικός τρόπος για να μπουν ξανά στο παιχνίδι ήταν ο… Ολλανδός Μπας Νοϊχάους. Ο ρέφερι του αγώνα «ανακάλυψε» χέρι του Σταφυλίδη στο 37’, όταν ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ έδιωξε αρχικά με το κεφάλι τη μπάλα σε εκτέλεση κόρνερ και στη συνέχεια απομάκρυνε πάνω στη γραμμή με το χέρι κολλημένο στο σώμα. Και όμως… είδε την κόκκινη κάρτα, με τον Μόντριτς να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να μειώνει σε 2-1.

Η πίεση στα καρέ του ΠΑΟΚ αυξήθηκε στα υπόλοιπα οκτώ λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τον Φωτάκη να οπισθοχωρεί και να αγωνίζεται ως αριστερό μπακ. Τελικά το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να διατηρεί το υπέρ του σκορ, αλλά να έχει μπροστά του το… βουνό του αριθμητικού μειονεκτήματος, αποτέλεσμα μίας –επιεικώς- αστείας απόφασης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν επόμενο ο «Δικέφαλος του Βορρά» να κλειστεί στα καρέ του, με τον Λάζλο Μπόλονι στο 62’ να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου τον Γεωργιάδη και να βάζει στο ματς τον Σνάουτσνερ, προκειμένου να προωθηθεί ξανά στα χαφ ο Φωτάκης και ο Πολωνός να πάει αριστερά. Η είσοδος του Μπέιλ από την άλλη πλευρά έκανε ακόμα πιο επιθετική την Τότεναμ… Αλλά ο ΠΑΟΚ κρατούσε παρότι από το 37’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Στο 77’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ντεφό, αφού ο Άγγλος διεθνής προηγουμένως είχε πέσει με τις τάπες πάνω στον Κοντρέρας. Ο Χιλιανός στόπερ με αυτοθυσία έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα σε σουτ του Φαλκέ, ο Ντεφό… εξουδετέρωσε τον Κοντρέρας και στη συνέχεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για λίγο με εννέα πριν αντικαταστήσει τον Κοντρέρας ο Τσιρίλο. Και η πίεση αυξανόταν… Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς έμεναν όρθιοι και θα έμεναν ακόμα και αν το ματς τελείωνε στο…100.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έστησε το δικό του πάρτι στο Λονδίνο, πήρε το εισιτήριο για τους «32» και κέρδισε πολλούς ακόμα φιλάθλους, υψώνοντας ψηλά για μία ακόμα φορά την ελληνική σημαία.

onsports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...