Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

9 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα σταθμός για τη Μακεδονία


Στο επόμενο συμβούλιο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 9 Δεκεμβρίου 2011, φιλοσκοπιανή ομάδα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιδιώξει να ασκήσει αφόρητες πιέσεις στη νέα Ελληνική κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου για να υποκύψει και να δεχθεί την έναρξη ενταξιακών...

διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν αυτή αλλάξει την τωρινή προσωρινή ονομασία της, όπως έχει δεσμευτεί. 

Η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ θα ενθάρρυνε την προσπάθεια.. οικειοποίησης Ελληνικών ονομάτων και περιοχών από τους Σλάβους των Σκοπίων και θα τους καθιστούσε ακόμα πιο αδιάλλακτους και επιθετικούς.

Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, με την στήριξη πάντα της αμερικανικής πολιτικής, αλλά και αρκετά φερέφωνά τους εντός της Ελλάδος, θεωρούν ότι είναι ευκαιρία η νέα προσωρινή κυβέρνηση Παπαδήμου να κάνει το μεγάλο ξεπούλημα, χωρίς να έχουν πολιτικό κόστος Ελληνικά κόμματα που αλληθωρίζουν στις σκοπιανές θέσεις. Θεωρούν τον νέο Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο ευάλωτο στα πολιτικά θέματα λόγω απειρίας και κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος αλλά και εύκολο να τον πείσουν αφού ο νέος Πρωθυπουργός έχει στενές σχέσεις με την τριμερή επιτροπή, ένα διεθνές κέντρο εξουσίας τις θέσεις του οποίου, για το Μακεδονικό, δεν γνωρίζουμε.

Μεθοδεύουν προσεκτικά τις κινήσεις τους για να σπάσουν το ηθικό της Ελληνικής κοινής γνώμης ώστε να αποδεχθεί μοιρολατρικά το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα. Ξεκίνησε η Αυστρία με τον υπουργό εξωτερικών της να δηλώνει ότι στη σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου θα επιδιώξει η ΠΓΔΜ να πάρει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, παρά το ότι οι εκθέσεις των αρμοδίων οργάνων της ΕΕ αναφέρουν ότι τα Σκόπια δεν πληρούν πολλούς προαπαιτούμενους όρους.

Συνέχισαν την ψυχολογική πίεση Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ελλάδος, κάποιο από τα οποία έχει και αυτό σχέσεις με την τριμερή επιτροπή, προεξοφλώντας ότι η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θα είναι καταδικαστική για την Ελλάδα, χωρίς τα γραφόμενά τους να δικαιολογούν τέτοια έμφαση.

Αρωγός σε όλο αυτό το κλίμα έρχεται η δακρύβρεκτη επιστολή του Σκοπιανού Πρωθυπουργού κ.Γκρούεφσκι, ο οποίος προτρέπει ευγενικά αλλά και με περίσσιο θράσος, τον κ. Παπαδήμο να τροποποιήσει τις Ελληνικές θέσεις, στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, είναι ένα πολύ σπάνιο και σημαντικό γεγονός, και δεν είναι άσχετη με την μεθόδευση. Καθόλου τυχαία τέλος, αναβλήθηκε δύο φορές και τελικά μετατέθηκε η έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης, στις 5 Δεκεμβρίου, τέσσερις μόλις ημέρες πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, για να αποπροσανατολιστούμε, και να μας πλασάρουν το ξεπούλημα ως αναγκαίο κακό για την σωτηρία της πατρίδος, ως συνήθως. Το ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ένα δίκτυο συνεργασίας των Μακεδόνων Ελλήνων όλου του κόσμου, επαγρυπνεί.

Δεν θα δεχθεί τετελεσμένα από καμία κυβέρνηση και κανέναν πρωθυπουργό. Περιμένει την οριστική απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για να στείλει επιστολή στήριξης, έναντι των πιέσεων, στον Πρωθυπουργό για να προασπίσει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 
Το Κοινό των Μακεδόνων
taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...