Πικάντικη γεύση και συνταγή πλούσια σε αρώματα, για τους λάτρεις των καυτερών!
Υλικά
- Για τη μαρινάτα:
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. λεμόνι (χυμό)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γλ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
- 1/2 κ.γλ. σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- 1/2 κ.γλ. καγέν
- Αλάτι
- πιπέρι
- 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- Σουβλιά μεταλλικά ή ξύλινα για σουβλάκι
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η συμβουλή μου: Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλιά πρέπει να τα μουλιάσετε για 30΄ στο νερό.
μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτάλινκ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου