Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τρία πρόσωπα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας



Τρία πρόσωπα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας



Κυβέρνηση υπό τον Κώστα Σημίτη προκρίνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Ενωση.              


Η κυρία Ανγκελα Μέρκελ και ο κ. Νικολά Σαρκοζί θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού που έβαλε την Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ είναι το καλύτερο δυνατό προκειμένου να ξεπεραστεί η τεράστια κρίση που απειλεί εκτός από την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.Την ίδια ώρα όμως στο ΠΑΣΟΚ συζητούνται και άλλα δύο ονόματα. Αυτό του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.
Και οι τρεις, εκτιμάται πως έχουν το κύρος να συνομιλήσουν με τους εταίρους και δανειστές μας προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ και φυσικά να ψηφιστεί η δανειακή συμφωνία.
Βεβαίως υπάρχουν δύο αστάθμητοι παράγοντες. Πρώτος είναι η στάση του πρωθυπουργού και το αν δέχεται να αποχωρήσει οικειοθελώς και ομαλά και δεύτερος η στάση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σαμαράς είναι αποδέκτης διιστάμενων εισηγήσεων. Ενα μέρος των συνεργατών του τον παρακινεί να ζητήσει καθαρές λύσεις μέσα από άμεσες εκλογές καθώς του επισημαίνουν ότι η συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας σημαίνει αποδοχή όλου του πακέτου διαπραγμάτευσης που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση καθώς και των συμφωνιών με την Τρόικα.
Αλλοι πάντως τον καλούν να αναλογιστεί ότι σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ανεξαρτήτως του ότι θα αποδώσει τις ευθύνες στον κ. Παπανδρέου, θα έχει να διαχειριστεί μια έκρυθμη κατάσταση οι συνέπειες της οποίας θα βαρύνουν τη δική του μελλοντική διακυβέρνηση.

link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...