Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΑΝΗΘΙΚΟΙ ! Σε ποιο νομοσχέδιο λέτε να έβαλαν την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων;

Ε εντάξει είπαμε να μπαίνουν τροπολογίες μέσα σε άλλα νομοσχέδια, αλλά το να βάζουν τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις», δεν μας κολλάει, πώς να το κάνουμε;

Οι γραμματείς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Μ.Καρχιμάκης και Α.Λυκουρέντζος κατέθεσαν στη Βουλή την κοινή τροπολογία για το θέμα της ρύθμισης αποπληρωμής των δανείων των κομμάτων, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η εξόφλησή τους σε ετήσιες δόσεις με σταθερό επιτόκιο 4%, ενώ απαγορεύεται να εκχωρούν προς εξασφάλιση δανείων, ποσοστό άνω του 50% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησής τους.

Συγκεκριμένα, προτείνεται για τα ήδη υπάρχοντα δάνεια «αφού διαγραφούν οι τυχόν ανεξόφλητοι τόκοι, να εξοφληθεί ολοσχερώς σε ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις και με σταθερό επιτόκιο 4%».

Για πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς των οποίων οι δανειακές υποχρεώσεις δεν υπερβαίνουν τα 20.000.000 ευρώ, οι ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις ανέρχονται στο 20% της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης που δικαιούνται.

Για πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς των οποίων οι δανειακές υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα 20.000.000 ευρώ, οι ετήσιες τοκοχρεωλυτικές δόσεις ανέρχονται στο 50% της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης που δικαιούνται.

λινκ

2 σχόλια:

  1. Τα καθάρματα, εάν θέλουν να σώσουν τα κομματά τους να βάλουν το χέρι βαθειά στη τσέπη και να πληρώσουν οι ίδιοι για τον Προεκλογικό τους αγώνα αφού 30 χρόνια τώρα έχουν συσσωρεύσει τόσο πλούτο που θα μπορούσαν ακόμα και το ίδιο το πρόβλημα του χρέους του κράτους να λύσουν, εάν είχαν και την παραμικρή αγάπη γι'αυτή την χώρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς πετσοκόβουν την Ελλάδα και καθόμαστε και τους βλέπουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...