Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Η εξουσία δείχνει τον άνδρα τι είναι! Και νομίζω πως πλέον όλοι έχετε πάρει τις απαντήσεις περί του ανδρός. Ίσως όχι για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου, αλλά σίγουρα με τον πλέον απίστευτο τρόπο, ένας Πρωθυπουργός αδυνατεί να αναλάβει τις ευθύνες των δικών του λανθασμένων πολιτικών επιλογών και χειρισμών και άκουσον ..άκουσον ζητάει άλλοθι, ρίχνοντας την ιστορική ευθύνη για μια δημοσιονομική συμφωνία προς τον ελληνικό λαό! Όλοι οι ηγέτες του πλανήτη γελούν με την Ελλάδα, γελούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό και δυστυχώς γελούν με όλους τους Έλληνες, που του επιτρέπουν ακόμα να κυβερνάει!
Τι ζητάει δηλαδή ο κ. Παπανδρέου;
Μία οικονομική συμφωνία και μάλιστα με βάθος 20ετιάς, που δεν ξέρουν καλά – καλά οι ίδιοι τι συμφώνησαν και ακόμα και έμπειροι καθηγητές οικονομικών διαφωνούν μεταξύ τους, να την αντιληφθεί σε όλο της το εύρος ο μέσος συνταξιούχος και ο μέσος πολίτης της χώρας; Μα με διλήμματα του τύπου, ψηφίστε ΝΑΙ για να πληρωθείτε μισθούς και συντάξεις, υπάρχει δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος που δεν θα σπεύσει να ψηφίσει ΝΑΙ; Είναι όσο κακούργος είναι και ένας ληστής σε ένα περίπτερο, που προτάσσει το όπλο του και απειλεί τον φουκαρά για να του αποσπάσει εύκολα βεβαίως τα λιγοστά του χρήματα! Με τον ίδιο τρόπο θα αποσπάσει το ΝΑΙ και ο Γιώργος και όχι με την σοφία του ελληνικού λαού!
Έχει δίκιο ο Σαρκοζί, που λέει, πως το μόνο ερώτημα που θα είχε λογική να τεθεί σε δημοψήφισμα, θα ήταν ένα θεμελιώδες και καθαρό ερώτημα. Μέσα στην ευρωζώνη ή έξω από αυτήν; Εδώ ποια η καθαρότητα του διλήμματος; Και γιατί ο μέσος Έλληνας πολίτης είτε ψηφίσει ΝΑΙ είτε ψηφίσει ΟΧΙ, να κληθεί να λογοδοτήσει αύριο στα παιδιά του για την δική του αφέλεια, για την δική του συνέργεια; Εάν ο ίδιος δεν παραιτηθεί, πρέπει να τον κατεβάσουν από την αλαζονική του θέση οι ίδιοι οι Βουλευτές του. Εάν δεν το κάνουν ούτε αυτοί, ευκαιρία είναι να μας αποδείξουν τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ότι είναι πατριώτες και ότι δεν θα καπηλευτούν την ευκαιρία να λένε και αυτοί αύριο στον λαό, ότι εκείνος έφταιξε, που ψήφισε το ένα ή το άλλο και να παραιτηθούν, οδηγώντας την χώρα σε καθαρές λύσεις, δηλαδή εκλογές!
Αλλιώς είναι απλά συνεργοί στο έγκλημα και μόνο ως τέτοιοι θα πρέπει να απολογηθούν μεθαύριο ενώπιον του ταλαιπωρημένου τους λαού! Είχε ευκαιρίες πολλές να ακολουθήσει άλλες πολιτικές, όπως έγινε στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία και εκεί το πείραμα πέτυχε. Επίσης λοιπόν είχε δίκιο ο Γάλλος Πρόεδρος, όταν το ανέφερε αυτό και εν ολίγοις άφησε να εννοηθεί, ότι ποιος φταίει αν όχι οι επιλογές της ίδιας της κυβέρνησης και οι λανθασμένοι της χειρισμοί;
Μέσο όρο πέρυσι έγιναν 200 φορολογικές ρυθμίσεις και τροπολογίες και άλλες τόσες φέτος, άρα σχεδόν μία κάθε δεύτερη ημέρα! Πώς να μην διαλυθεί το σύμπαν σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον; Και για κάθε φορά που η Κυβέρνηση αδυνατούσε να κυβερνήσει καταλήστευε το εύκολο θύμα! Τον μισθωτό και τον συνταξιούχο! Αυτό ήταν το πετυχημένο μοντέλο; Και τώρα φτάσαμε στο αποκορύφωμα της πολιτικής ανδρείας. Να γίνει ένα πακέτο η αποτυχία μία ολόκληρης πολιτικής και να μοιραστεί σε κάθε ελληνικό σπίτι στις 4 του Δεκέμβρη!