Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

"Kόβει" όλους τους νυν ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ο Σαμαράς - ΜΠΑ, ΤΟ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΤΟ...ΜΠΟΡΝΤΕΛΑΚΙ ΑΝΤΟΥΑΝ ??

«Μαύρο» και στους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρίχνει το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθώντας το… «μοντέλο ΕΡΤ». Οπως όλα δείχνουν, από το ψηφοδέλτιο που θα «κατέβει» στις ευρωεκλογές του 2014 θα απουσιάζουν όλα τα «γαλάζια» στελέχη που σήμερα βρίσκονται στις Βρυξέλλες, έχοντας λάβει το «χρίσμα» από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, το 2009.

Ηχηρά ονόματα, όπως της κυρίας Μαριέττας Γιάννακου, της κυρίας Ρόδης Κράτσα, του κ. Κώστα Πουπάκη και του κ. Γιώργου Παπαστάμκου ήδη θεωρούνται «κομμένα», αφού στην καλύτερη περίπτωση δεν θα τοποθετηθούν σε θέσεις εκλόγιμες.

Αντ’ αυτών, στις πρώτες 2 με 3 εκλόγιμες θέσεις (η ΝΔ εκτιμάται ότι θα καταφέρει του χρόνου το Μάιο να εκλέξει για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μόλις 2 με 3 πρόσωπα αντί για 7 το 2009) θα τοποθετηθούν οι κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Μανώλης Κεφαλογιάννης, με τη σημερινή κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να είναι αποφασισμένη να καλύψει –και- από τυχόν ποινικές ευθύνες το νυν υπουργό Οικονομικών, ο οποίος φέρεται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του να υποστηρίζει ότι «δεν θα γίνει “εξιλαστήριο θύμα”», όπως ο προκάτοχος του κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Επίσης, στο ευρωψηφοδέλτιο του 2014 αναμένεται να τοποθετηθούν, μεταξύ άλλων, έχοντας ελπίδες εκλογής η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, καθώς και ο γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού και στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, ο κ. Δημήτρης Πτωχός.

Η ΝΔ «τεμαχίζεται»

Φυσικά, οι πληροφορίες για την αναμενόμενη εκκαθάριση του ευρωψηφοδελτίου με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ήδη προκαλεί νέες αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι περιμένουν την αντίδραση της κυρίας Γιαννάκου και της κυρίας Κράτσα, οι οποίες αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια ισχυρά «χαρτιά» του κόμματος τόσο εντός, όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις του νυν ευρωβουλευτή και καθηγητή Γιάννη Τσουκαλά, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο προηγούμενο ψηφοδέλτιο με απόφαση Καραμανλή και ο οποίος άσκησε με επίσημη, γραπτή δήλωση του έντονη και αιχμηρή κριτική στον κ. Σαμαρά για το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Ο κ. Τσουκαλάς ήδη έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει την παραμονή του στις Βρυξέλλες, αφήνοντας να φανεί ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ασκεί κριτική απέναντι σε όλα όσα διαφωνεί.

«Σιωπή» (πριν την καταιγίδα, άραγε;) επικρατεί και στο «στρατόπεδο Πουπάκη». Ο πρώην γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ αποτέλεσε, επίσης, προσωπική επιλογή του πρώην πρωθυπουργού για το ψηφοδέλτιο του 2009 και, όπως και ο κ. Τσουκαλάς, έχει με τη σειρά του εκφράσει με δηλώσεις και τοποθετήσεις στα social media κατά πολλών εκ των μνημονιακών επιλογών – εμμονών της κυβέρνησης.

Ποιοι είναι οι σημερινοί ευρωβουλευτές της ΝΔ τους οποίους το Μαξίμου θα «στείλει στα σπίτια» τους για να βάλει «σαμαρικούς ημετέρους»

Γιαννάκου Μαριορή (Μαριέττα): Ιατρός. Έχει διατελέσει επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Βουλευτών της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.).


Κράτσα Ρόδη: Κοινωνιολόγος με μακρά ενασχόληση με τα ευρωπαϊκά θέματα. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής από το 1999.

Παπαστάμκος Γεώργιος: Ο Ευρωβουλευτής μας από τη Μακεδονία. Έχει ήδη μια θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Καθηγητής του τμήματος των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος της Ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet . Έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και βουλευτής Ημαθίας. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο, διδακτική και ερευνητική δράση.

Πουπάκης Κωνσταντίνος: Πρώην πόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και πρώην Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΕ.

Κουμουτσάκος Γεώργιος: Διπλωμάτης. Εκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου Εξωτερικών. Κάτοχος μεταπτυχιακού σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.

Παπανικολάου Γεώργιος: Δικηγόρος. Πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ. Έχει διατελέσει Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ.

Τσουκαλάς Ιωάννης: Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Φυσικός. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Πηγή: nez

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...