Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Οι αλβανοί ήθελαν ένα κτίριο στην Πρεμέτη κι απλά το…βούτηξαν; Ενώ μας βάζι χέρι κι ο Μπερίσα!



premeti
«Απαράδεκτη και παράλογη παρέμβαση των ελληνικών αρχών στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας» θεωρεί ο απερχόμενος Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα τις χλιαρές αντιδράσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ προσθέτοντας πως  «Η Αλβανία διαθέτει όλες τις δυνατότητες και τα νόμιμα
μέσα για την εγγύηση του κράτους δικαίου, της ομαλής λειτουργίας των θεσμών της χώρας και του εξωτερικού καθώς και να δώσει απάντηση σε όλους τους παραβάτες του νόμου και στις κάθε είδους προκλήσεις».
Κατανοώντας όμως πως οι σκηνές που διαδραματίστηκαν δεν είναι ότι καλύτερο για τη γειτονική χώρα προσέθεσε: «Οι σκηνές αρπαγής των ιερών αντικειμένων από το ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης της δικαστικής απόφασης, η οποία έχει ληφθεί πριν 11 χρόνια, θύμισαν στους Αλβανούς σκηνές της βάρβαρης χοτζικής εποχής εις βάρος των θρησκευτικών ιδρυμάτων. Το γεγονός «αποτελεί βαριά προσβολή για όλους τους ορθόδοξους και όλους τους Αλβανούς πιστούς».
Στον αντίποδα η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν κρύβει τον προβληματισμό της με τα φαινόμενα που παρατηρούνται στην Αλβανία.
Πάντως ο δήμαρχος Πρεμέτης που επέστρεψε από τις διακοπές του υπήρξε ανένδοτος στα αιτήματα της τοπικής εκκλησίας λέγοντας ότι σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες μετατροπής του κτίσματος σε πολιτιστικό κέντρο.
Τελικά ήθελαν ένα κτίριο για τις ανάγκες τους και το βούτηξαν ή κάτι άλλο;
 Freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...