Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Ελεγκτές του ΣΔΟΕ πήγαν για έλεγχο σε Beach Bar και παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό!


Περισσότερες από σαράντα χιλιάδες αποδείξεις "μαϊμού" ανακάλυψαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Στερεάς σε τυχαίο έλεγχο που έκαναν σε ένα από τα πιο δημοφιλή Beach Bar της Φθιώτιδας!...


Όλα ξεκίνησαν από έναν έλεγχο ρουτίνας σε ένα από τα πιο γνωστά παραλιακά Bar της Φθιώτιδας. Αρχικά οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντυπωσιάστηκαν γιατί βρήκαν ένα μαγαζί που έκοβε όλες τις αποδείξεις.

Σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν αποδείξεις. Τις έκοβαν όλες. Τίποτα δεν τους ξέφευγε.

Είχαν μάλιστα και δυο ταμειακές για να προλαβαίνουν να τις κόβουν όλες!

Όταν όμως οι ελεγκτές ζήτησαν τα βιβλία της επιχείρησης και πιο συγκεκριμένα το βιβλιαράκι θεώρησης της ταμειακής από τη ΔΟΥ, τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το κόλπο με τις "μαϊμού" αποδείξεις.

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα που έκανε στη συνέχεια το ΣΔΟΕ Στερεάς, οι ταμειακές ΔΕΝ είχαν θεωρηθεί. Μόνο η έναρξη της εφορίας υπήρχε. Όλα τα άλλα ήταν στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση για 5 ολόκληρα χρόνια είχε κόψει πάνω από 40.000 αποδείξεις μαϊμού και φυσικά για απόδοση ΦΠΑ ούτε λόγος !

Το ΣΔΟΕ πέρα από τα τσουχτερά πρόστιμα τα οποία θα επιβάλει για την πρωτοφανή αυτή παρανομία, θα σχηματίσει δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Λαμίας για τα περαιτέρω.

Τι έχουν δείξει οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στη Στερεά Ελλάδα

Παρά την σοβαρή έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο ΣΔΟΕ Στερεάς, οι έλεγχοι συνεχίζονται κυρίως σε τουριστικές περιοχές. Δυστυχώς όπως και στα νησιά έτσι και στην περιοχή της Στερεάς το ποσοστό φοροδιαφυγής είναι παρά πολύ υψηλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport πρωταθλητής στη φοροδιαφυγή είναι ο νομός της Εύβοιας, αφού όπως προκύπτει από τους ελέγχους, η παραβατικότητα στο νομό φτάνει σε ποσοστό 100%.

Ακολουθούν η Φθιώτιδα και η Φωκίδα με επίσης υψηλό ποσοστό που αγγίζει το 85%.

Σε καλύτερη μοίρα είναι η Βοιωτία και η Ευρυτανία, που όμως δεν έχουν πολλές τουριστικές περιοχές, άρα και οι έλεγχοι είναι πολύ λιγότεροι.
                                                                                                                             Πηγη: lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...