Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Κλέβουν τα λεφτά μας με πλαστά τιμολόγια

Κλέβουν τα λεφτά μας με πλαστά τιμολόγια
Αποκαλύψεις από απόρρητο δημόσιο έγγραφο
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Αγρότες, παπάδες, φυλακισμένοι και συνταξιούχοι μαζί με διάφορους «μεγαλοκαρχαρίες» των επιχειρήσεων και του εμπορίου, ρημάζουν τα τελευταία χρόνια τα δημόσια ταμεία κλέβοντας
κυριολεκτικά από τις τσέπες όλων μας δεκάδες δισεκατομμύρια με πλαστά τιμολόγια πωλήσεων στο ελληνικό κράτος.
Στις 10/07/2013 σε απόρρητο έγγραφο που έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου από το υπουργείο Δικαιοσύνης (ΓΓ Διαφάνειας) παρουσιάζονται ορισμένες από τις πιο ακραίες περιπτώσεις κλοπής δημόσιου χρήματος μεταξύ των οποίων είναι:
  • 48 αγρότες από τη Στερεά Ελλάδα εξέδωσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια  ύψους 222.515.000 ευρώ.
  • Κρατούμενος προμήθευε μέσα από τις φυλακές τιμολόγια σε επιχειρήσει ύψους 19 εκατ. ευρώ.
  • Συνταξιούχος εξέδωσε εικονικά τιμολόγια ύψους 4.081.000 ευρώ.
  • Ιερέας είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας 350.000 ευρώ για ανύπαρκτες συναλλαγές.
«Από ένα μόνο κύκλωμα έκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων το ελληνικό δημόσιο ζημιώνεται κατά 2 δισ. ευρώ το χρόνο», επισημαίνει στην απόρρητη αναφορά του ο ΓΓ Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γ. Σούρλας.
Τρεις μήνες νωρίτερα στις 15 Απριλίου 2013, ο ίδιος είχε στείλει προς τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνη, έγγραφη αναφορά για επιδοτήσεις που δόθηκαν την τελευταία δεκαετία από το ελληνικό δημόσιο με τιμολόγια offshoreεταιρειών.
Στο έγγραφο αυτό ο κ. Σούρλας τονίζει τα εξής:
«Σας διαβιβάζω φάκελο με εκθέσεις ελέγχων του ΣΔΟΕ από τις οποίες προκύπτει ότι μέσω offshoreεταιρειών και με εικονικά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις, επιχειρηματίες εισέπρατταν πολλαπλάσια ποσά, με επιδοτήσεις από το ελληνικό δημόσιο, από αυτά που εδικαιούντο.
Είναι προφανές ότι αυτή η τακτική ήταν συνήθης και ίσως είναι σκόπιμο να διερευνηθούν όλες οι σχετικές περιπτώσεις καθώς επίσης και ποιοι αποφάσιζαν για την χορήγηση των επιδοτήσεων αυτών».
Αυτά ζητούσε τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Σούρλας από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Λίγες μέρες αργότερα ορίζεται ότι με το νέο φόρο – ποινολόγιο, ακόμα και για όσες από τις υποθέσεις αυτές ελέγχθηκαν και επιβλήθηκαν πρόστιμα, ισχύει αναδρομική μείωση έως και 50% για τους παραβάτες. Δηλαδή, κλέψτε το κράτος και όταν θα έρθει η ώρα να πληρώσετε θα σας κόψουμε τα μισά από τις οφειλές σας. 
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...