Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Κατηγορούμενη για κατάχρηση δημοσίου χρήματος η Αθηνά ΩνάσηΔεν έχουν τελειωμό οι περιπέτειες για την Αθηνά Ωνάση, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με την εμπλοκή του ονόματός της σε δύο αγωγές κατάχρησης δημοσίου χρήματος στη Βραζιλία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, η χρυσή κληρονόμος πιθανότατα θα κληθεί να
λογοδοτήσει για το πώς διαχειρίστηκε κρατικά κονδύλια ύψους 3,2 εκ. ευρώ, ένα ποσό που της
δόθηκε για τους αγώνες «Athina Onassis Horse Show» που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Οι δύο αγωγές κατατέθηκαν από το Δημόσιο εναντίον γνωστών κυβερνητικών στελεχών της Βραζιλίας και εμπλέκουν, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της MKO Marco Malafaia , καθώς αυτός ανέλαβε να ζητήσει από το κράτος τα χρήματα και έπειτα να τα δώσει στην Αθηνά Ωνάση για τους αγώνες.
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, ζήτησε αυτό το ποσό για τη διοργάνωση της Ωνάση, ισχυριζόμενη πως το διεθνές αθλητικό γεγονός θα έφερνε στη χώρα περισσότερο τουρισμό, θα διευκόλυνε τους αθλητές με ειδικές ανάγκες που θα συμμετείχαν και θα βοηθούσε γενικότερα τη χώρα, καθώς η ιππασία στη Βραζιλία είναι το άθλημα που της έφερε τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.
Όπως αναφέρεται όμως στις αγωγές, το ποσό που δόθηκε στην ΜΚΟ δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ γι' αυτούς τους σκοπούς.
Μετά τη μεγάλη διάσταση που πήρε το θέμα, η Αθηνά Ωνάση μέσω των δικηγόρων της υποστήριξε σε εφημερίδα του Σάο Πάολο ότι όλα τα κονδύλια ήταν εγκεκριμένα και χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με το νόμο.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα σχετικά με το αν θα παραπεμφεί σε δίκη η υπόθεση, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι διεθνείς αγώνες που φέρουν το όνομα της χρυσής κληρονόμου να μη γίνουν φέτος τον Οκτώβριο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...