Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Η Αυτοκρατορία των ΗΠΑ αντεπιτίθεται. Του Γ. Δελαστίκ



usa
Με δεδομένο ότι η Αίγυπτος με τα ογδόντα εκατομμύρια κατοίκων της είναι η κατά πολύ μεγαλύτερη αραβική χώρα ο εκ νέου έλεγχός της από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ενισχύει θεαματικά την επιρροή της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.
Γιώργος Δελαστίκ: Η Αυτοκρατορία των ΗΠΑ αντεπιτίθεταιΠληθαίνουν τα σοβαρά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο που αποδεικνύουν, πέρα, φυσικά, από την αυτοτελή σημασία τους, ότι βρισκόμαστε σε φάση ανακατατάξεων πολύ
σημαντικών στο διεθνή συσχετισμό δυνάμεων. Οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται από την ορμητική αντεπίθεση των ΗΠΑ, οι οποίες εκμεταλλεύονται την κρίση που απειλεί να διαλύσει την Ευρωζώνη και την ΕΕ και σίγουρα μακροπρόθεσμα υποσκάπτει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, που για την ώρα όμως ενισχύεται βραχυπρόθεσμα με καλπάζοντες ρυθμούς.
Όπως και κατά την περίοδο των νεοσυντηρητικών ακροδεξιών της προεδρίας του υιού Τζορτζ Μπους, έτσι και σήμερα οι Αμερικανοί έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στη Μέση Ανατολή και σημειώνουν πολύ σοβαρές επιτυχίες. Στόχος τους είναι να ελέγξουν πολιτικά, στρατιωτικά και σε ικανό βαθμό και οικονομικά τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής ώστε να καταστήσουν ενεργειακούς ομήρους των ΗΠΑ την Ευρώπη, την Κίνα, την Ιαπωνία και τον κόσμο ολόκληρο, ελέγχοντας το μεσανατολικό πετρέλαιο και παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών του.
Παράλληλα, ταπεινώνοντας και εξευτελίζοντας την Ευρώπη και τις κυβερνήσεις της στην υπόθεση του Έντουαρντ Σνόουντεν, του πράκτορα της μυστικής αμερικανικής υπηρεσίας ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλου του πλανήτη, NSA, που αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν διαρκώς όλους ανεξαιρέτως τους ηγέτες των… «φιλικών» τους χωρών, η Ουάσιγκτον κάνει επίδειξη ισχύος. Δείχνει σε όλους ποια είναι η μοναδική υπερδύναμη.

Επιστροφή στην Αίγυπτο
Θρίαμβο για την αμερικανική και την ισραηλινή πολιτική συνιστά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο, με το οποίο τα δυναμικά στηρίγματα του καθεστώτος Μουμπάρακ ανέτρεψαν το νόμιμο Πρόεδρο και τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας που αναδείχτηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία της μέσα από τις κάλπες. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και ο Πρόεδρος Μόρσι σάρωσαν στις εκλογές, αλλά αποδείχτηκαν ανίκανοι και απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν τα τανκς των πραξικοπηματιών.
Καθώς ο αιγυπτιακός στρατός είναι γεμάτος από πράκτορες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, οι οποίοι τον ελέγχουν απολύτως, η Αίγυπτος έχει ήδη ξαναπεράσει στα χέρια της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ, όπως ήταν επί σαράντα και πλέον χρόνια, από το θάνατο του Νάσερ το 1970. Αυτός ο έλεγχος είχε εν μέρει απολεσθεί από πέρσι, όταν οι Αιγύπτιοι ανέτρεψαν το ανδρείκελο των Αμερικανών, τον Μουμπάρακ, και άρχισαν το ξήλωμα του καθεστώτος του.
Με δεδομένο ότι η Αίγυπτος με τα ογδόντα εκατομμύρια κατοίκων της είναι η κατά πολύ μεγαλύτερη αραβική χώρα (δεύτερη είναι η Αλγερία με τριάντα πέντε εκατομμύρια πληθυσμό, όπως και το Μαρόκο) και έχει επιπλέον τεράστιο πολιτικό και πολιτιστικό κύρος επί των υπόλοιπων Αράβων, ο εκ νέου έλεγχός της από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ενισχύει θεαματικά την επιρροή της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.
Πόσω μάλλον που η ανάκτηση της Αιγύπτου λαμβάνει χώρα σ’ ένα πλαίσιο και άλλων αμερικανικών επιτυχιών στην περιοχή.

Νίκη των ΗΠΑ στο Ιράν
Ο έλεγχος της Αιγύπτου από τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς θα οδηγήσει πρώτα απ’ όλα στο στραγγαλισμό της Παλαιστίνης. Συνιστά ισχυρότατο πλήγμα εναντίον της παλαιστινιακής αντίστασης, καθώς η εχθρική πλέον Αίγυπτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τον εφοδιασμό των Παλαιστινίων με όπλα. Θα ενισχύσει όσο μπορεί τους ενδοτικούς, δοσίλογους Παλαιστίνιους του κύκλου του Προέδρου Αμπάς.
Η επιδείνωση των συνθηκών για τη δράση της παλαιστινιακής αντίστασης θα επιτρέψει στο Ισραήλ να αυξήσει την πίεση επί της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και κυρίως να αυξήσει την υπονομευτική του δράση, με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Μπάαθ και του Άσαντ στη Συρία. Αν οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί πετύχουν να ρίξουν τον Άσαντ, θα έχουν και τυπικά πετύχει τον εξανδραποδισμό και την καθυπόταξη ολόκληρου του αραβικού κόσμου.
Πολύ σοβαρότερη όμως είναι η νίκη των ΗΠΑ στις εκλογές του… Ιράν! Η εκλογή του Χασάν Ροχανί ως Προέδρου του Ιράν είναι πραγματικά μια υπέρτατη εξέλιξη για την Ουάσιγκτον, καθώς ο Ροχανί εκπροσωπεί την αμερικανόφιλη πτέρυγα της ιρανικής ηγεσίας. Το 2005, η προηγηθείσα εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003 οδήγησε σε ριζική ανατροπή των εσωτερικών συσχετισμών στις εκλογές του Ιράν. Σαρώθηκαν οι αμερικανόφιλοι του Χαταμί και επικράτησαν παντοδύναμοι οι σκληροπυρηνικοί με επικεφαλής τον Αχμαντινετζάντ.
Τώρα, με την αμερικανοϊσραηλινή προσπάθεια ανατροπής του Άσαντ, στενού συμμάχου της Τεχεράνης, σε πλήρη εξέλιξη, το γεγονός ότι οι Ιρανοί ψήφισαν άνθρωπο της Αμερικής για Πρόεδρο της χώρας τους σηματοδοτεί την επικράτηση μέσα στο Ιράν εκείνων των κύκλων που πρεσβεύουν την υποταγή της Τεχεράνης στην Ουάσιγκτον. Αυτό κι αν είναι θρίαμβος των ΗΠΑ!

Η CIA διατάζει την ΕΕ
Ο Λευκός Οίκος εξευτέλισε την Ευρώπη ολόκληρη στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου, όταν απαίτησε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους και να απαγορεύσουν να περάσει από αυτόν το προεδρικό αεροσκάφος της… Βολιβίας (!) που μετέφερε τον ηγέτη της χώρας αυτής, Έβο Μοράλες, προβάλλοντας, μάλιστα, μια εξωφρενική αιτιολογία: εν γνώσει της CIA είχαν περιέλθει «φήμες» ότι μέσα στο αεροπλάνο του Μοράλες βρισκόταν και ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πράκτορας της NSA που έκανε τη ζημιά με τις αποκαλύψεις!
Αν είναι ποτέ δυνατόν μια χώρα να ζητά από άλλες να απαγορεύσουν υπέρπτηση προεδρικού αεροσκάφους για τέτοιο γελοίο λόγο, και μάλιστα στη βάση «φημών» που άκουσε κάποιος πράκτορας!
Πρώτα πρώτα, ακόμη κι αν ήταν ο Σνόουντεν στο βολιβιανό προεδρικό αεροσκάφος, απολύτως κανένα λόγο δεν είχε καμιά ευρωπαϊκή χώρα να ενοχληθεί από το γεγονός αυτό. Τι την αφορούσε τι κάνει ο Μοράλες και η χώρα του;
Το ακόμη πιο εξωφρενικό όμως είναι ότι και οι τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, από τις οποίες απαίτησαν οι ΗΠΑ να παραβιάσουν θεμελιώδεις κανόνες συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις, υπάκουσαν πειθήνια στις αμερικανικές εντολές – με πρώτο και καλύτερο το… σοσιαλιστή Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ!
Τι να πει κανείς; Ο ηγέτης που οι δυστυχείς Νοτιοευρωπαίοι ελπίζουν ότι μπορεί να τεθεί επικεφαλής ή ακόμη και να συγκροτήσει ένα μέτωπο χωρών της Ευρωζώνης εναντίον του Δ’ Ράιχ της Γερμανίας για να υποχρεώσει το Βερολίνο να αλλάξει πολιτική αποδεικνύεται ότι είναι τόσο ψοφοδεής, ώστε παίρνει εντολές από τους Αμερικανούς στη βάση… «φημών» της CIA!
Δικαίως οι Γάλλοι έχουν απογοητευτεί τόσο πολύ από τον Ολάντ μετά από ένα μόλις χρόνο διακυβέρνησής του, ώστε να έχει το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας που είχε ποτέ Γάλλος Πρόεδρος…

Ασήμαντοι οι Ευρωπαίοι
Ο εξευτελισμός των Ευρωπαίων από τους Αμερικανούς δεν σταμάτησε μόνο στην υπόθεση του αεροπλάνου του Μοράλες.
Υποτίθεται πως οι Ευρωπαίοι έγιναν έξαλλοι με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούν τους ηγέτες τους μέρα – νύχτα. Υποτίθεται ότι οι πολιτικοί της Ευρώπης έκαναν καταγγελτικές δηλώσεις. Υποτίθεται ότι το… «νεκροταφείο ελεφάντων» του Στρασβούργου, το Ευρωκοινοβούλιο, απαιτεί εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον. Υποτίθεται πως οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις θα βλάψουν πολύ σοβαρά τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Παραμύθια! Υποκρισίες! Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Σε τίποτα δεν λένε αλήθεια οι ασήμαντοι πολιτικοί απατεώνες κατωτάτης υποστάθμης που κυβερνούν τα ευρωπαϊκά κράτη. Αν υπήρχε έστω και κόκκος αλήθειας στους ισχυρισμούς τους, τότε γιατί καμιά απολύτως χώρα της ΕΕ, ούτε καν η Γαλλία, η Γερμανία ή η Ιταλία, δεν έδωσε πολιτικό άσυλο στον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον άνθρωπο που τόλμησε μόνος του να τα βάλει με την υπερδύναμη και να αποκαλύψει τις παρακολουθήσεις για τις οποίες έγιναν δήθεν «έξαλλοι» οι Ευρωπαίοι πολιτικοί καραγκιόζηδες;
Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποκαλύπτονται απίστευτα δουλόφρονες και εθελόδουλοι απέναντι στους Αμερικανούς. Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς νάνους, οι οποίοι έχουν defacto καταργήσει ακόμη και το πολιτικό άσυλο, αν αυτός που το ζητάει προέρχεται από κάποια ισχυρή χώρα.
Νέα αμερικανοκρατία
Κύριος εχθρός των λαών της Ευρώπης είναι η γερμανοκρατία που τους απειλεί. Εναντίον αυτής παλεύουν. Σε διεθνές επίπεδο όμως είναι εξόφθαλμο ότι επελαύνει μια νέα, ακόμη ισχυρότερη από το πρόσφατο παρελθόν αμερικανοκρατία. Το ίδιο ωμή και ανελέητη με τη γερμανοκρατία, από την οποία σύντομα θα επαναδιεκδικήσει την Ευρώπη.
Αλίμονο στους Ευρωπαίους πολίτες, αν παραμείνουν θεατές της αντιπαράθεσης και τους απομείνει ως μοναδική επιλογή το να διαλέξουμε αν θα έχουμε Γερμανούς ή Αμερικανούς τυράννους…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (Τεύχος 195)
 Freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...