Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

«Γιάννη, να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου»

 

Όταν ο Σαμαράς συνάντησε τον Αντετοκούνμπο - Οικογενειακώς στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρώην άσος του Φιλαθλητικού Γιάννης Αντετοκούνμπο που επελέγη από τους Milwaukee Bucks

Ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε σήμερα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την επιλογή του στο νούμερο 15 των ντραφτ, στο υψηλότερο νούμερο που έχει βρεθεί ποτέ Έλληνας.

Παρόντες στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Έλληνα διεθνή μπασκετμπολίστα ήταν ο υπουργός Πολιτισμό, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε τα ακόλουθα:

«Θέλω να σ’ ευχαριστήσω που τιμάς τα εθνικά μας χρώματα. Θέλω να σ’ ευχαριστήσω και να σου πω ότι είναι μεγάλη συγκίνηση, όλος ο Ελληνικός λαός έχει δει το πόσο αγωνίστηκες από μικρό παιδί, για να βοηθήσεις τα αδέλφια σου και έχεις γίνει παράδειγμα για πολλούς. Και θέλω να σου πω με μεγάλη συγκίνηση και κάτι ακόμα: Να το βγάλω, όπως το αισθάνομαι: Εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου», ήταν –αρχικά- τα λόγια του πρωθυπουργού στον νεαρό διεθνή και συνέχισε:

«Να είστε καλά, να είστε δυνατοί. Μας δίνεις πολύ μεγάλη χαρά και ευχαριστώ για το καπέλο. Θα σε παρακολουθούμε. Και ήθελα να ξέρετε ότι για μας είναι μια μέρα χαράς που σε βλέπουμε και όλη η Ελλάδα είναι πολύ συγκινημένη μαζί σου. Ευχαριστούμε εκεί που σηκώσατε τη σημαία με τον αδελφό σου. Τους δείξατε έξω και λίγο Ελλάδα.

Θα ήθελα να σου δώσω και ένα εικόνισμα το Άξιον Εστί, να σε φυλάει στις δύσκολες ώρες που θα έχεις εκεί, να τις κάνει πιο εύκολες» κατέληξε.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος του νεαρού άσου με τους δημοσιογράφους

- Πώς ήταν η επίσκεψη στον πρωθυπουργό; Τι σου έκανε εντύπωση;

Μια χαρά. Φιλικά. Πολύ φιλικός. Λάτρης του αθλήματος. Ήξερε από μπάσκετ. Πολύ ωραίος τύπος.

- Τι θα σου μείνει απ' όλη αυτή την ιστορία γενικότερα; Από αυτές τις τέσσερις-πέντε μέρες που μοιάζουν με ταινία και παραμύθι;

Σίγουρα θα μου μείνει που γνώρισα τον πρωθυπουργό, μαζί με τους γονείς μου. Βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες, θα τις έχω σαν εικόνες.

- Τι σε ρώτησε;

Με ρώτησε πού πήγαινα σχολείο, πού μεγάλωσα και τέτοια διάφορα για τη ζωή.

- Τι σου ευχήθηκε τώρα για το μέλλον;

Σίγουρα, μου ευχήθηκε να έχω λαμπρό μέλλον, υγεία και θα έρχεται και θα με βλέπει στην Αμερική.

- Απ’ ό,τι είδαμε έβγαλε και μία δήλωση και είπε και για την ελληνική σημαία που σηκώσατε, κάτι σχετικό.

Ναι, μας είπε μπράβο μας, μας ευχαρίστησε γι’ αυτό που κάναμε και είπε πως ήταν πολύ συγκινημένος.

- Εσύ αυτή την τελευταία βδομάδα που έχεις ζήσει με όλα αυτά τα πράγματα τα οποία έχεις δει να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια σου, πώς θα το χαρακτήριζες όλο αυτό το οποίο έχεις ζήσει;

Εντάξει, μέχρι στιγμής είναι όνειρο, αλλά προσπαθώ να παραμείνω ήρεμος, γιατί έχω πάρα πολλούς στόχους μπροστά μου και προσπαθώ σιγά-σιγά να το ξεχάσω και να συνεχίσω.

- Τι δώρο σου έκανε ο πρωθυπουργός;

Μία εικόνα με το Άξιον Εστί, φοβερό. Αλλά του έκανα κι εγώ ένα δώρο. Του έκανα δώρο ένα καπέλο.

- Των Milwaukee Bucks φαντάζομαι, έτσι;

Με την υπογραφή μου. Γνώρισα και το γιο του, ο οποίος είναι μπασκετμπολίστας. Μια χαρά όλα.

- Και εις ανώτερα, καλή πρόοδο.

Ευχαριστώ πολύ.

Πηγή:sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...