Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Αιγύπτιοι ζητωκραυγάζουν με την εμφάνιση στρατιωτικών ελικοπτέρων


Χιλιάδες αιγύπτιοι διαδηλωτές ζητωκραύγασαν και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους σήμερα, όταν ελικόπτερα του στρατού πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το Κάιρο, ανεμίζοντας τη σημαία της Αιγύπτου.
Οι διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και έξω από το προεδρικό μέγαρο χαιρέτισαν με αυτό τον τρόπο την ανακοίνωση του στρατού, ο οποίος έδωσε διορία 48 ωρών στους
πολιτικούς για να άρουν το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα. Σύμφωνα με πολλούς από τους διαδηλωτές η ανακοίνωση του στρατού ουσιαστικά σηματοδοτεί την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
«Είναι μια σπουδαία δήλωση», είπε ο Σάγεντ, ένας 40χρονος επιχειρηματίας, μιλώντας στην πλατεία Ταχρίρ. «Ο Μόρσι θα έχει φύγει σε δυο ημέρες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέφυγε σήμερα να κάνει οποιαδήποτε υπόθεση σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί στην Αίγυπτο τις επόμενες 48 ώρες, και πρόσθεσε ότι ακόμη «μελετά» την ανακοίνωση του επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων.
«Είμαστε στην διαδικασία της εξέτασης της ανακοίνωσης. Δεν είμαστε εντελώς βέβαιοι τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες 48 ώρες, κι έτσι δεν θα ήθελα να κάνω καμιά υπόθεση», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.
«Θα έλεγα πάντως ότι υποστηρίζουμε –όπως έχει πει ο πρόεδρος (των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα)– την διαδικασία μετάβασης της Αιγύπτου στην δημοκρατία και αυτή η διαδικασία προϋποθέτει συμβιβασμούς από όλους. Ελπίζουμε ότι όλοι οι Αιγύπτιοι θα βρουν έναν τρόπο να εργαστούν ειρηνικά για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...