Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Σε κλοιό η ομάδα των 4




Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους τέσσερις τελικά και όχι τρεις Αλβανούς δραπέτες, καθώς στο φως έρχονται πληροφορίες που ανατρέπουν την κατάσταση.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Μετά την άγρια συμπλοκή στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας το βράδυ της Τρίτης, είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο δραπέτες των Τρικάλων που έπεσαν νεκροί ήταν οι Lika Edison και Murati Admir.



Όπως αποδείχθηκε όμως, οι δύο κακοποιοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συμπλοκή με τα ΕΚΑΜ ήταν ο Lika Edison και ο θείος του, Lika Flamur. Πρόκειται επίσης για δραπέτη των φυλακών Λάρισας, ο οποίος, μάλιστα, φέρεται να συμμετείχε στην οργάνωση της απόδρασης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

«Τις τελευταίες επτά ημέρες βρισκόμασταν στο κατόπι τους. Αποτελούσαν τους κύριους στόχους μας. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι θερμικές κάμερες. Ο δεύτερος είναι ο θείος του Lika Edison. Είναι επίσης δραπέτης. Είχε πάρει άδεια το 2006 από τις φυλακές Λάρισας και δεν επέστρεψε ποτέ. Συμμετείχε στην απόδραση από τις φυλακές και ήταν μαζί τους από την πρώτη στιγμή. Συμμετείχε και στη συμπλοκή στο Δίστομο» αναφέρουν αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr.

Έτσι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, οι δραπέτες που αναζητούνται δεν είναι τρεις αλλά τέσσερις. Στην κατοχή των κακοποιών που έπεσαν νεκροί βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και μία αυτοσχέδια χειροβομβίδα.


(Χάρτης της περιοχής)

Επί ποδός για τους υπολοίπους…

Αυτήν την ώρα, στην Αιτωλοακαρνανία έχει στηθεί γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση, προκειμένου οι τέσσερις καταζητούμενοι να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Πάντως, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η ακτίνα έρευνας εκτείνεται στα 100 χιλιόμετρα.

«Οι πέντε δραπέτες έσπασαν σε δύο ομάδες. Τώρα περιμένουμε κάποιο στοιχείο για να εντοπίσουμε και τους υπολοίπους. Το προς τα πού μπορεί να έχουν κατευθυνθεί αποτελεί απλώς εκτίμηση. Έχουμε οικισμούς που είναι σε ερημικές τοποθεσίες και σπίτια τα οποία είναι κλειστά από τον Αύγουστο. Μετά τη συμπλοκή στο Δίστομο, υποθετικά θα μπορούσαν να κινηθούν προς Ιτέα, για να φύγουν προς Αθήνα ή προς Ναύπακτο. Από Ιτέα μέχρι Ναύπακτο, η ακτίνα έρευνας είναι 100 χιλιόμετρα. Πάντως, θα συνεχίσουμε μέχρι να συλλάβουμε και τους υπολοίπους. Είναι στοίχημα και ζήτημα τιμής για την αστυνομία» εξηγούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ..



Με το χέρι στη σκανδάλη

Το έργο των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι οι δραπέτες των Τρικάλων εμφανίζονται ως άτομα εκπαιδευμένα και άκρως επικίνδυνα.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, «οι καταζητούμενοι πάνε βήμα βήμα, με το ένα χέρι στο καλάσνικοφ και το άλλο στη σκανδάλη. Κινούνται σε στρατιωτικό σχηματισμό, είναι εκπαιδευμένοι και επικίνδυνοι. Αν χθες δεν υπήρχε καλή κάλυψη και σωστή αντίδραση των ανδρών των ΕΚΑΜ, θα μπορούσαμε να έχουμε απώλειες. Ευτυχώς, ο σχεδιασμός της επιχείρησης ήταν άρτιος».

Εξουδετερώνουν την «ομάδα των 11»

Η οργανωμένη απόδραση των 11 ατόμων από τις φυλακές Τρικάλων έγινε στις 23 Μαρτίου, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τότε δύο εξωτερικοί φρουροί, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

-Τρεις επικίνδυνοι κακοποιοί πιάστηκαν λίγες ώρες μετά την απόδραση.

- Ο Λίτα Ερμάλ συνελήφθη έπειτα από ληστεία σε σούπερ μάρκετ (Μάιος 2013) στο Περιστέρι.

- Δύο δραπέτες διέπραξαν ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Λάρισα (πιθανολογείται ότι έφυγαν από την Ελλάδα).

- Δύο σκοτώθηκαν κατά τη συμπλοκή στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

-Αναζητούνται τέσσερις επικίνδυνοι κακοποιοί με επικεφαλής τον Κόλα.


zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...