Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Κομισιόν: "Συμπαιγνία τραπεζών με τα CDS" - Έτσι κατέστησαν σιδηροδέσμια την Ελλάδα

ΤΩΡΑ ΤΟ... ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ! - ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ...

Η Κομισιόν τώρα ανακάλυψε τα «χρυσά παιχνίδια» που έπαιξαν Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές τράπεζες με τα CDS και απειλεί δήθεν με κυρώσεις για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της αγοράς. Αφού καταστράφηκαν ολόκληρες χώρες και οι λαοί τους μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και τέθηκαν υπό την κηδεμονία των δανειστών θυμήθηκε πώς το
«παιχνίδι» ήταν στημένο.
Οι ρυθμιστικές αρχές της Κομισιόν ενημέρωσαν συνολικά 13 τράπεζες, όπως επίσης την ISDA (International Swaps and Derivatives Association) και τη Markit (εταιρεία συλλογής οικονομικών στοιχείων) για τις παραβάσεις που εντόπισε μετά από διετή έρευνα που διενήργησε.
Η έρευνα αυτή αφορούσε στο αν οι τράπεζες ενεργούσαν ως dealers στην αγορά CDS, στο εάν έδιναν τις περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές, τους δείκτες και όλα τα σχετικά στοιχεία μόνο στη Markit. Κάτι τέτοιο συνιστά συμπαιγνία μεταξύ τους ή κατάχρηση πιθανής συλλογικής δεσπόζουσας θέσης.
Διαπίστωσε η έρευνα της Κομισιόν πώς οι επενδυτές είχαν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης και από άλλες πηγές για τις συναλλαγές που γίνονταν στην αγορά των CDS. Από ποιους άραγε; Στην Ελλάδα ποιοι ήταν οι καλοθελητές να δώσουν στοιχεία αλλά και να εξυπηρετήσουν τέτοιου είδους συμφέροντα;
Η απάντηση είναι, πολλοί. Θυμίζουμε απλά τη διένεξη μεταξύ της οικογένειας Παπανδρέου (συγκεκριμένα του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Νίκου) και Π. Καμμένου για τα CDS που έφτασαν μέχρι τη Δικαιοσύνη. Και αυτή είναι μόνο μία πλευρά.
Ποιες είναι οι 13 τράπεζες που συμμετείχαν στη συμπαιγνία; Οι Bank of America Merrill Lynch, Barclays, Bear Stearns, BNP Paribas, Citigroup, Morgan Stanley, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, RBS και UBS.
  
Δύο από αυτές της τράπεζες, οι Deutsche Bank και η Goldman Sachs είναι αυτές που κυριάρχησαν στο «παιχνίδι» με τα ελληνικά CDS, ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας και οδηγώντας της στα μνημόνια κάνοντας της «σιδηροδέσμια» των δανειστών μας. Κάποιες άλλες τράπεζες απλά πουλούσαν προστασία, επισημαίνοντας τους κινδύνους ενός default στην Ελλάδα και υποβαθμίζοντας την σε σκουπίδια. Τζόγαραν και αυτές στη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ένα παιχνίδι γνώριμο για να εξουσιάζονται ολόκληροι λαοί και να βγάζουν δις ευρώ ορισμένα και συγκεκριμένα Funds.
Θυμάται άραγε κανείς εκείνο το περιβόητο δημοσίευμα του Bloomberg το 2009, αφού ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Γ. Παπανδρέου, που έλεγε ότι τα CDS της Ελλάδας θα είναι ο «πυροκροτητής» και θα ακολουθήσουν τα CDS της Ισπανίας, της Ιταλίας και τέλος της Γαλλίας; Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Μας προέκυψαν βέβαια στο μεταξύ και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος.
Τα παιχνίδια με τα CDS και τα Swap ξεκίνησαν από την εποχή του ΣΗΜΙΤΗ για να μπούμε στην ΟΝΕ και συνεχίστηκαν και επι Ν.Δ. Η κατάληξη ήταν η χώρα να παραδοθεί με την υπογραφή των μνημονίων από το ΓΑΠ στους δανειστές.
Και σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τι κάνει; Αναθέτει μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στη Goldman Sachs το ρόλο του συμβούλου για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τόσο χάλια ....
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...